HoloLens'in bu özelliği çok gelişmeyecek...

HoloLens'in en büyük problemi olan sınırlı görüş alanı sorunu çözülecek mi? İşte şaşırtan cevap!

Eğer Microsoft HoloLens'in bir problemi varsa, o da sınırlı görüş alanıdır ve AR izleyicinin başındaki isme göre, bu durum yakın zamanda düzelmeyecek.

Microsoft yöneticisi ve HoloLens'in başı Kudo Tsunoda, E3 2015 sırasında Giant Bomb Live'da Xbox'tan Phil Spencer ile beraber sahneye çıkarak, HoloLens'in sınırlı görüş alanı ile ilgili bazı sorunlara cevap verdi.

"Tam çevresel görüş alanına asla ulaşmayacağınızı düşünüyorum ama, bildiğiniz gibi, şu anda sahip olduğumuz donanım ile görüş alanını biraz daha geliştirebiliriz. Ancak büyük bir fark ortaya çıkacağını sanmıyorum."

HoloLens'in görüş alanı problemi, cihazın holografik bir deneyimden ziyade, taşınabilir bir monitör ile etrafta dolaşıyor olduğunuz izlenimini yaratıyor. HoloLens'in kenarlarının da görünebilir olması, bu sorunu biraz daha belirgin bir hâle getirmekte.

Microsoft'un AR teknolojisi HoloLens'in inanılmaz bir gelişim olduğu gerçek, ancak daha iyi bir görüş alanı sayesinde daha büyük bir gelişim sağlanabilir.

Bu görüş alanı problemleri Microsoft için muhtemelen çok önemli değil, ancak sorunun devam etmesi, projeyi zora sokabilir. Sonuç olarak, cihazın kenarları gözünüzün önündekyen, kendinizi geleceğin içinde kaybetmek zor olsa gerek...

Sonraki Haber

Forum