Honda on yıllık sözünü bu motorla tutuyor!

Honda, 10 yıl önce kullanıcılarına verdiği sözü tutabilmek için önemli bir adım attı; yeni hibrit motorunu tanıttı!

Honda, bundan on yıl önce verdiği sözü yerine getirmek için elinden geleni yapıyor. Bu yoldaki yeni ürünü ise, yeni ve eşsiz bir hibrit motor.

Bundan on yıl önce otomobil üreticisi Honda, motorlarında kullandığı nadir toprak metallerini azaltacağı konusunda söz vermişti. Bir diğer Japon firma olan Daido Steel ile beraber ürettikleri yeni hibrit motor da, disprosyum ve terbiyum gibi nadir toprak metallerini kullanmayarak, bunların yerine Daido Steel'in mıknatıslarını kullanmakta. Bu mıknatıslar sayesinde masraflar yüzde 10 azaltılırken, ağırlık da yüzde 8 oranında azaltılıyor. Honda'nın söylediğine göre bu yeni motor sayesinde, temel olarak Çin tarafından sağlanan pahalı ağır toprak metallerine olan ihtiyaç büyük oranda azalacak.

Yeni hibrit motorların ilk kullanımı ise küçük minibüs modeli Freed ile sonbaharda gerçekleşecek. Ayrıca Honda'nın duyuruda belirttiğine göre, yeni mıknatıslar sayesinde sadece üretim maliyeti düşürülmekle kalmıyor, kullanılan malzemelerden kaynaklanan potansiyel fiyat dalgalanmalarının gerçekleşme ihtimali de azaltılmış oluyor.

Ancak yeni motorlar da ağır toprak metallerinden tamamen kurtulabilmiş değil. Bu sürümde de Kuzey Amerika, Avustralya ve Çin'de bulunan neodim kullanılmakta...

Sonraki Haber

Forum