İki oyun devi, logo kavgası nedeniyle karşı karşıya geldi

Rockstar Games'in çatı şirketi Take-Two, Remedy'nin geçtiğimiz yıl kullanmaya başladığı yeni logosunun Rockstar'ın logosuna benzediğini iddia ederek İngiltere Fikri Mülkiyet Ofisi'ne başvurdu.

Take-Two Interactive, Remedy Entertainment'ın yeni logosuna itirazda bulunarak, "R" harfi dışında çok az benzerlik taşımasına rağmen Rockstar Games'in logosuna benzediğini iddia etti. Ticari marka itirazı, Remedy logosunun iki versiyonuna karşı Eylül ayında İngiltere Fikri Mülkiyet Ofisi'ne sunuldu.

Remedy geçtiğimiz bahar yeni logosunu duyurmuş ve bunu, imajını 23 yıllık bir geçmişten uzaklaştıran, Control ve Alan Wake'in mevcut istikrarını daha iyi yansıtan "yenilenmiş bir görsel kimlik" olarak tanımlamıştı. Yayıncı Nisan ayında yayınladığı bir blog yazısında "Eski logodaki R harfindeki mermi Max Payne dönemini temsil ediyordu, ancak şimdiki Remedy tek bir oyundan çok daha büyük; yeni ve eski oyunlardan oluşan bir portföyümüz var" açıklamasında bulunmuştu.

Yayıncı, 2021 yılında It Takes Two oyunu için Hazelight Studios'a karşı bir ticari marka davası açmıştı. IGN, Take-Two'nun Max Fayne adlı bir giyim markasının, Florida'da Rockstar Axe Throwing adlı bir balta fırlatma şirketinin ve Think Like a Rockstar adlı bir müzik kitabının peşine düştüğü olayların da altını çizdi. Şirket ayrıca GTA modcularına ve tersine mühendislik uygulanmış Grand Theft Auto III ve Vice City hayran projelerinin yaratıcılarına da dava açtı. 

Tüm bunların yanı sıra Take-Two, 2014 yılında aktris Lindsay Lohan'ın GTA V ve pazarlama materyallerinde kendisine ait olduğunu iddia ettiği benzerliği kullandığı için yayıncıya dava açmasıyla kısa bir süre için kendini davalı konumunda bulmuştu. Bu dava ertesi yıl reddedildi.

Sonraki Haber

Forum