Instagram, geçmiş tarihli içerik paylaşmaya izin vermeye hazırlanıyor

Tersine mühendis Alessandro Paluzzi, Instagram'ın gelecekteki bir güncellemeyle eski tarihli gönderiler yayınlanmaya izin vereceğini iddia ediyor.

Yeni bir iddiaya göre Instagram, platformda eski tarihli gönderiler yayınlamanıza izin verecek bir özellik üzerinde çalışıyor. İddianın sahibi ise geçmişte geliştirilme aşamasındaki Instagram özellikleri hakkında sızıntılar yapan tersine mühendis Alessandro Paluzzi.

Paluzzi'nin X'te paylaştığı bir ekran görüntüsüne göre, bu özellik Instagram uygulamasında "Geçmişe gönder" (Post to the past) adıyla yer alabilir. Ancak, özelliğin ne zaman genel kullanıma açılacağı veya herkese açık olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Instagram'ın kardeş platformu Facebook, zaman tünelinde yayın tarihini değiştirmeye izin veriyor. Ancak yalnızca Facebook'ta yayınlanan içeriklerin tarihi değiştirilebiliyor. Şimdilik Meta'nın sahip olduğu sosyal medya platformu geçmiş tarihli gönderiler, Reels'lar veya Hikayeler paylaşmaya izin vermiyor. Ancak, uygulama ayarlarındaki Arşiv bölümüne giderek geçmişte paylaştığınız içeriğe erişebilmek mümkün.

Arşiv bölümünde, geçmiş Hikayeleri yayınlanma tarihlerine göre bulmak için bir takvim sekmesi yer alıyor. Bu Hikayeleri nereden paylaştığınızı bilmek isterseniz, konum sekmesi geçmiş içeriklerinizi bir harita üzerinde gösterebiliyor.

Henüz yayınlanmamış olan bu özellik, takip isteğinize bir neden ekleme, Not İstemleri ve DM'ler için animasyonlu emoji gibi geliştirilmekte olduğu bildirilen Instagram özelliklerine ekleniyor. Kısa bir süre önce uzun süreli bir kesintiye uğrayan Meta, istismarcı içerik raporlarının ortaya çıkmasının ardından ateş altında kaldı. Şirket ayrıca artık Facebook ve Instagram'da siyasi içerikleri "proaktif olarak önermeyeceğini" duyurdu.

Sonraki Haber

Forum