Instagram'dan beklenen yenilik: Hesabınıza ekleyebileceğiniz bağlantı sayısı arttı

Instagram, kullanıcılarının en çok istediği yeniliği nihayet hayata geçirdi: Artık hesabınıza ekleyebileceğiniz bağlantı sayısı konusunda endişe etmenize gerek yok.

Instagram, kullanıcıların biyografi açıklamalarına beş adede kadar bağlantı eklemelerine izin vereceğini duyurdu.

Sosyal medya platformu, hesaplarına harici bağlantılar ekleme konusunda kullanıcılara uzun süredir kısıtlamalar uyguluyordu. Esneklik eksikliği, kullanıcıların biyografilerine bir bağlantı açılış sayfası eklemesine ve ücretsiz planının bir parçası olarak sınırsız bağlantı koymasına olanak tanıyan Linktree gibi alternatiflerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Özelliğe erişmek için Profili düzenle > Bağlantılar > Harici Bağlantı ekle'ye gitmeniz yeterli. Burada, istediğiniz bağlantıları ve başlıkları ekleyebilirsiniz. Eklenen bağlantıları sıra boyunca sürükleyerek yeniden düzenlemeniz de mümkün, ancak profilinizi ziyaret eden kullanıcılar yalnızca ilk bağlantıyı görecek.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, özelliği duyururken Instagram yayın kanalında Instagram biyografisine daha fazla bağlantı ekleme yeteneğinin “muhtemelen en çok talep aldığımız özelliklerden biri” olduğunu yazdı. Bu yeni seçenek, Reels için yenilenmiş bir video düzenleyici, yayın kanalları, koleksiyonlar ve sessiz mod içeren yakın zamanda duyurulan Instagram özelliklerinin arasına katılıyor.

Sonraki Haber

Forum