Instagram, "yeniden gönderme" özelliğini test etmeye başlıyor

Instagram, yeni "yeniden gönder (Repost)" özelliğini belirli kullanıcılarla test etmeye başlıyor. Peki bu özellik, Instagram kullanıcılarına ne sunacak?

Instagram, kullanıcılara diğer kullanıcıların gönderilerini yeniden yayınlama yeteneği vermeye hazırlanıyor. Sosyal medya devi, bu özelliği bir grup kullanıcının üzerinde test etmeye yakında başlayacak.

Instagram’ın sahibi Meta yaptığı açıklamada, “Hikayelerin tekrar paylaşılmasına benzer şekilde, akıştaki gönderileri de yeniden paylaşma imkanını araştırıyoruz. Böylece insanlar beğendikleri içerikleri paylaşabilecek ve böylece orijinal içerik oluşturucuların çalışmaları itibar kazanacak” dedi.  

Yeni özellik ilk olarak, Repost sekmesini gösteren bir ekran görüntüsü yayınlayan sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından fark edildi. Sekme, büyük olasılıkla, kullanıcıların hesaplarında yeniden paylaştığı tüm gönderilere ev sahipliği yapacak. Ekran görüntüsüne göre, Yeniden Gönder sekmesi kullanıcı profillerinde gönderiler, videolar ve etiketli fotoğraflar sekmelerinin yanında görünecek.

Şu anda Instagram'da başka bir kullanıcının gönderisini yeniden yayınlamanın doğrudan bir yolu yok, ancak gönderileri yeniden paylaşmak isteyen kullanıcılar bazen bunu yapmak için üçüncü taraf uygulamaları kullanıyor. Yeniden yayınlama özelliğinin eklenmesi, bu uygulamalara olan ihtiyacı ortadan kaldıracak.

Kullanıcılar zaten Hikayeler paylaşma özelliğini kullanıyor ve ayrıca gönderileri arkadaşlarıyla paylaşmak için doğrudan mesajları tercih ediyor. Görülen o ki, Instagram şimdi kullanıcılara beğendikleri gönderileri geniş çapta paylaşmaları için daha iyi bir yol sunmaya çalışıyor.

Sonraki Haber

Forum