Instagram’a tarihin en büyük ikinci cezası kesildi

Instagram, tarihin en büyük ikinci cezası ile karşı karşıya: Tam 405 milyon avro...

Instagram, hizmete işletme veya içerik oluşturucu olarak kaydolan çocukların e-posta adreslerini ve telefon numaralarını paylaştığı için İrlanda Veri Koruma Komisyonu tarafından para cezasına çarptırıldı. 405 milyon avro para cezası şimdiye kadar kural ihlalleri için kesilmiş en büyük ikinci ceza.

Instagram, geçen yaza kadar bir işletme veya içerik oluşturucu hesabı işleten çocukların iletişim bilgilerini otomatik olarak paylaşıyordu. Bu uygulamanın Avrupa Birliği'ndeki milyonlarca çocuğu etkilediğine inanılıyor, ancak somut bir rakam verilmedi. Çocukların iletişim bilgilerini paylaşmak, yetişkinler tarafından iletişim kurulabilecekleri anlamına geliyor.

Bir Meta sözcüsü yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu soruşturma, bir yıldan fazla bir süre önce güncellediğimiz eski ayarlara odaklandı ve o zamandan beri gençleri güvende ve bilgilerini gizli tutmaya yardımcı olmak için birçok yeni özellik yayınladık. 18 yaşın altındaki herkes otomatik olarak Instagram'a katıldıklarında hesapları gizli olarak ayarlanır, böylece yalnızca tanıdıkları ne paylaştıklarını görebilir ve yetişkinler onları takip etmeyen gençlere mesaj gönderemez. Sorguları boyunca DPC ile tam olarak iş birliği yaptık ve nihai kararlarını dikkatlice gözden geçiriyoruz.

DPC'nin web sitesinde henüz para cezasıyla ilgili bir şey yok, tüm ayrıntıları önümüzdeki hafta yayınlamayı planlıyor. DPC tarafından bundan daha büyük olan tek para cezası Amazon'a, sahip olmaması gereken verileri işlediği için 746 milyon olarak kesilmişti.

Sonraki Haber

Forum