Instagram'ın Threads'i, nihayet beklenen hashtag desteğine kavuştu

Threads'in uzun zamandır merakla beklenen hashtag özelliği nihayet kullanıma sunuldu. Ancak Threads'in hashtag'leri, X'te olduğundan çok daha farklı bir biçimde çalışıyor.

Instagram'ın X'e rakip olarak hayata geçirdiği sosyal medya platformu Threads, nihayet hashtag desteğine kavuştu. Instagram CEO'su Adam Mosseri, dün yaptığı duyuruyla beraber şirketin Threads'te hashtag desteğini sunmaya başladığını resmen duyurdu.  

 
Paylaşan: @mosseri
Threads'de gör

Hashtag'lerin Twitter'da nasıl çalıştığına alışkın olanlar için, Threads'teki hashtag'ler oldukça farklı çalışıyor. Mosseri'nin dediğine göre, Threads'te bir gönderiye etiket eklemek, hepimizin alıştığı gibi "#" yazmak yerine, bir gönderi oluştururken yeni bir seçenek aracılığıyla gerçekleşiyor. Bu şekilde Threads birkaç kelimeden oluşan etiketleri desteklemiş olacak. Şirket, şimdilik gönderi başına yalnızca bir etikete izin verileceğini söylüyor.

Yeni etiket sistemine örnek vermek gerekirse, artık IWatchedTheGameAwards2023 gibi bir şey yazmak yerine, gönderinizin içine "The Game Awards" etiketini koyduğunuzda, konuyla ilgili konuşan topluluğun içine dahil olabileceksiniz. 

Threads kısa süre önce uygulamasına anahtar kelime arama işlevini de ekledi ancak içeriğin kronolojik sırada görünmesine izin vermiyor. Mosseri bu hamleyi, arama sonuçları sayfasında spam yapmak için platformu kullanabilecek kötü niyetli kişileri uzak tutmak için yaptıklarını söyledi. 

Sonraki Haber

Forum