Instagram'ın Threads'i, üç ay içinde X'in yaklaşık yarısı kadar oldu

Threads kendi ayakları üzerinde durmayı başarmış gibi görünüyor, ancak X'i yakalamak için önünde hala uzun bir yol var. Yayınlanan bir veri analizine göre, Threads şu anda en büyük rakibinin yarısı kadar olmayı başardı.

Meta'nın yeni metin tabanlı sosyal medya ağı Threads yaklaşık üç aydır yayında. Lansmanından bu yana uygulamaya masaüstü için bir web sürümü, anahtar kelime arama özelliği, metin çevirisi, takip edilenler akışı ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik eklendi.

Peki, tüm bu geliştirmeler uygulamayı nereye götürüyor? Insider Intelligence tarafından yapılan ve CNBC tarafından yayınlanan veri analizine göre, Threads şu anda 23,7 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip. Bu da yeni sosyal ağı, şu anda yaklaşık 20,4 milyon kullanıcısı olan Tumblr'ın hemen önüne yerleştiriyor. Yeni rakamlar Threads'i şu anda tahmini 56.1 milyon kullanıcısı olan X'in (eski adıyla Twitter) yaklaşık yarısı büyüklüğüne getiriyor.

Elbette, bu platformların hiçbiri hala üç büyüklere yaklaşamıyor: Facebook, Instagram ve TikTok. Bu üç sosyal ağın da 100 milyondan fazla kullanıcısı var ve Facebook tahmini 177,9 aylık aktif kullanıcı sayısıyla en büyüğü.

Analiz firması Threads'in kullanıcı sayısı bakımından X'i yakalaması için önünde uzun bir süre olduğunu düşünüyor ve en az 2025 yılına kadar "sosyal ağlar arasında sondan ikinci sırada yer almasının" beklendiğini söylüyor. Insider Intelligence baş analisti Jasmine Enberg yaptığı açıklamada, X'in CEO'su Elon Musk'ın platformdaki tüm kullanıcılardan aylık ücret alma fikrini hayata geçirmesi halinde büyümenin hızlanabileceğini söyledi.

Sonraki Haber

Forum