Intel'in yeni cep canavarları

Yeni nesil cep canavarlarına güç verecek işlemciler meydana çıkmaya devam ediyor!

Geçtiğimiz günlerde ARM, yeni nesil mobil işlemci ve platformlarda kullanılacak çiplerle ilgili bir duyuru yapmıştı. Şimdiyse Intel, 2014 ve 2015'de piyasada olması beklenen mobil cihazlarda kullanılacak yeni nesil Merrifield işlemcisini ve referans telefon tasarımını tanıttı.

22nm mimarisine dayanan Merrifield'in tanıtımını, Intel satış bölümü yöneticisi Tom Killroy yaptı. Yeni işlemcinin kullanılacağı telefonların 2014'ün ilk günlerine kadar piyasada olmayacağı belirtiliyor. Merrifield'ın, aynen Intel'in diğer yeni nesil işlemcileri gibi "tamamen yenilenmiş bir Atom mimarisine" dayandığı için, bir yandan performans artışı, bir yandan da daha düşük enerji tüketimi sunacağı belirtiliyor. İşlemcinin kullanıldığı referans tasarım telefonla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapılmamış olsa da ilk bakışta 4 inç boyutlu bir cihazla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor.

Merrifield ile ilgili açıklamalardan işlemciyi kullanan telefonların, kişisel güvenliğin korunması noktasında ek özellikler sunacağı anlaşılıyor. Ancak söz konusu güvenlik özelliklerinin ayrıntılarına ilişkin henüz bir bilgi bulunmuyor.

Sonraki Haber

Forum