Intel işlemci isimlerini değiştiriyor, “i” harfini emekli ediyor

Intel, on yılı aşık süredir işlemci isimlerinde kullandığı “i” harfini emekli etmeye hazırlanıyor. Yeni Intel işlemcilerin isimlerinde artık “Core i” terimini göremeyeceğiz. Ve bu değişime, bir de “ultra” sürprizi eşlik edecek.

Intel, işlemci isimlerinde radikal bir değişiklik yapıyor ve yıllardır kullandığı “i” harfini emekliye ayırıyor. Yeni Meteor Lake işlemci nesliyle birlikte yeni isimlendirme sistemine geçecek olan şirket, geleneksel "i3/i5/i7/i9" markasından daha basit görünen "Core 3/5/7/9" konseptine geçiyor.

Intel, işlemci adlarını basitleştirmek için yeniden markalamanın "müşteri isteklerine daha uygun olduğunu" ve değişikliğin logolara kadar yansıtılacağını söylüyor. Intel on yılı aşkın bir süredir işlemcisi için "i" markasını kullandığı için bunun önemli bir değişim olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Intel'in üst düzey işlemcileri ise, markalarında numaradan önce "Ultra" ifadesini içerecek ve pratikte bu, "Intel Core Ultra 9" gibi görünecek. Şirket, hem standart Core hem de Core Ultra işlemcilerin Intel Arc grafikleriyle eşleştirilebileceğini söylüyor.

Intel'in işlemci markalamasında değişmeyen şey ise şu: Daha yüksek sayı hala daha hızlı bir işlemciyi ifade ediyor. Doğal olarak, Core Ultra modelleri de ek hız ve güçle birlikte gelecek.

Sonraki Haber

Forum