iOS 10.3 Artık İzinsiz 911'i Aramayacak

iPhone'da bulunan bir hata, telefonların sürekli olarak 911'i çevirmesine müsaade ediyordu ancak...

Apple bu hafta iOS 10.3'ü yayınladı. Entegre AirPod bulma uygulaması ve yeni dosyalama sistemi dışında, güncelleme sayesinde telefonunuzun istemsiz olarak 911'i aramasına sebep olan çok önemli bir bug'ı çözdü.

Geçtiğimiz Ekim ayında, 18 yaşındaki Meetkumar Desai geliştirdiği bir yazılım yüzünden tutuklanmıştı. Bu yazılım iPhone'ların sürekli olarak 911'i aramasına sebep olarak Amerika'da bir çok eyalette acil çağrı merkezlerinin kilitlenmesine sebep olmuştu.

Genç troll'ün bunu yapabilmesinin sebebi iOS'da bulunan, bir numarayı seçip hemen aranmasını sağlayan bir hataydı. Desai'nin yazılımı iddiaya göre bu hatayı kullanarak, kullanıcıların sadece bir Twitter linkine tıklaması sayesinde, iPhone'un gizlice 911'i aramasına sebep oluyordu. Bir çok kullanıcı istemeden 911'i sürekli aradı ve acil çağrı merkezlerini sıkıştırarak insanların hayatlarını riske soktu.

Durumun ne kadar tehlikeli olduğunu anlayan Apple, sorunu iOS 10.3 güncellemesiyle çözdü. Artık bir arama gerçekleşmeden önce kullanıcının aramayı onaylaması gerekiyor.

Apple ipin kendi ucundaki sorunu çözdü, ancak 911 gibi bir çok acil çağrı merkezleri spam saldırılarına açık durumda.

Sonraki Haber

Forum