iOS 9 için en iyi jailbreak uygulamaları!

iOS 9'lu iPhone'unu tam anlamıyla kontrol etmek isteyenler; işte sizin uygulamalarınız!

iOS 9 jailbreak'lendiğine göre onun işlevlerini geliştirip, yeni işlevlerin bazılarını eski cihazlara getirecek uygulamalara bakma zamanı gelmiş demektir.

Jailbreak'e olan ihtiyacın son dönemde azaldığı doğru, ancak jailbreak kişiselleştirme peşinde olanlar için hala oldukça etkili. Apple'ın duvarlarını aşmak ve iPhone'unuzu gerçekten kontrol altına almak istiyorsanız, jailbreak sayesinde bunu yapabilirsiniz.

İşte iOS 9 için en iyi jailbreak uygulamaları ve ince ayarları.

RevealMenu

3D Touch, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın önemli yeni işlevlerinden. 3D Touch'ın işlevlerinden olan Quick Actions, bir uygulamanın simgesine sert dokunduğunda, o uygulamanın belirli bir kısmına hızla gitmenize izin veriyor. Ancak işlev, eski cihazlarda çalışmıyor. RevealMenu ise iPhone 6S'e gerek kalmaksızın, simgeler üzerinde kısa süreyle basılı tutarak Quick Actions menüsünü çağırmanıza izni veriyor.

Activator

En temel jailbreak uygulamalarından biri olan Activator, parmak hareketlerinize ve dokunuşlarınıza özel eylemler atamanıza izin veriyor. Örneğin üç parmakla kaydırdığınızda belirli bir uygulamanın çalışmasını sağlayabiliyorsunuz.

Shortcuts, SwitcherTweak, BreadcrumbsAway

Shortcuts

Az önce bahsettiğimiz Quick Actions, her uygulamada desteklenmiyor. Shortcuts ise Quick Action menülerine geliştiriciden bağımsız olarak istediğiniz ayarları eklemenizi mümkün kılıyor. 

SwitcherTweak

iOS 9'un yeni uygulama geçiş ekranı bazı kullanıcıların hoşuna gitmemiş olabilir. Bu ekranı kişiselleştirmek isterseniz, SwitcherTweak ile sayfanın kayma yönünü, sayfada kullanılan bulanıklık efektinin stilini değiştirebilir, geçiş ekranının boyutunu ayarlayabilirsiniz.

BreadcrumbsAway

iOS 9, bir uygulamadaki bir bağlantıyı tıklayarak bir başka uygulamayı açtığınızda, önceki uygulamaya kolayca geri dönebilmeniz için bir geri dönüş kısayolu gösteriyor. Fikir güzel de olsa bu kısayol, bazen uygulamayı kullanmanızı engelleyebiliyor. BreadcrumbsAway ise kısayolu sürükleyerek ondan kurtulmanızı ve uygulamayı rahatça kullanmanızı sağlıyor.

CCSettings, SpotlightBeGone, Untethered Hey Siri

CCSettings

CCSettings sayesinde Control Center'da hangi ayarların görüneceğini seçebiliyorsunuz. Örneğin uçak modunu hiç kullanmıyorsanız, onun yerine konum hizmetlerini veya kişisel hotspot'u yerleştirebilirsiniz.

SpotlightBeGone

Spotlight, cihazınızdaki dosyaları, kişileri, konumları ve her şeyi kolayca aramak için harika bir işlev. Ancak bazı kullanıcılar, gizlilik nedeniyle her şeyin el altında olmasından hoşlanmayabiliyorlar. SpotlightBeGone ise Spotlight'ı yok ederek gizlilik endişesini ortadan kaldırıyor.

Untethered Hey Siri

iPhone 6S ve 6S Plus kullanıcıları, istedikleri zaman "Hey Siri" diyerek Siri'yi öne çıkarabiliyorlar. Önceki iPhone'larda ise telefonunuzun şarjda olması gerekiyor. Untethered Hey Siri, "Hey Siri" komutunu eski iPhone'larda istediğiniz zaman, istediğiniz yerde, aynı iPhone 6S ve 6S Plus'ta olduğu gibi kullanmanıza izin veriyor.

Sonraki Haber

Forum