iPhone 13, iPhone 12 ve iPhone 11’de pil yüzdesi nasıl gösterilir?

iPhone 13, iPhone 12 ya da iPhone 11 gibi çentikli bir iPhone’a sahipseniz, durum çubuğunda pil yzdesini göremediğinizi fark etmişsinizdir. Peki ama çentikli bir iPhone’da pil yüzdesi nasıl görülebilir?

Face ID kullanılarak kilidi açılan ve ana ekran düğmesi olmayan bir iPhone'a sahipseniz, ana ekranınızın sağ üst köşesinde artık pil yüzdelerini göremediğinizi mutlaka fark etmiş olmalısınız. Gerçekten de artık pil yüzdesini bu alanda göstermek mümkün değil. Peki ama pilin tam olarak ne kadar kaldığını nasıl öğrenebiliriz?

iPhone pil yüzdesi nasıl görülebilir?

Aslında bunun için çok da ekstra bir şey yapmanız gerekmiyor. Sadece ekranın sağ üst kısmından parmağınızı aşağıya doğru kaydırın ve Denetim Merkezi’ni açın. Sağ üstteki küçük pil simgesinin hemen yanında kalan pil mikranı göreceksiniz.

Ana ekranda iPhone pil yüzdesi nasıl gösterilir?

Eğer istediğiniz bakar bakmaz kalan yüzdeyi görmekse, bunu bir widget yardımıyla kolayca yapmanız mümkün. Ana Ekranınıza bir widget eklemek, iPhone'unuzun pil yüzdesini ve Apple Watch veya AirPods gibi bağlı aksesuarları izlemenize olanak tanır.

  • 1. Ana Ekranınızın arka planına, boş bir alana dokunun ve parmağınızı basılı tutun. Düzenleme moduna gireceksiniz.
  • 2. Ekranın sol üst köşesindeki artı (+) düğmesine dokunun.
  • 3. Piller'e dokunun.
  • 4. Çeşitli widget seçeneklerine bakmak için sola ve sağa kaydırın. İstediğinizde Widget Ekle'ye dokunun.
  • 5. Seçiminizi onaylamak için Bitti'ye dokunun.
Sonraki Haber

Forum