iPhone 15 ne zaman tanıtılacak? Resmi tarih belli oldu

Apple, iPhone 15 tanıtım tarihini resmi olarak açıkladı. Wunderlust adı verilen tanıtım etkinliğinde, iPhone 15’lerle birlikte birkaç sürpriz de görebiliriz.

Apple merakla beklenen iPhone 15 lansman etkinliğinin tarihini açıkladı. “Wonderlust” adı verilen etkinlik 12 Eylül'de şirketin Cupertino, Kaliforniya'daki genel merkezinde bulunan Steve Jobs Theater'da yapılacak.

Geçen yıl olduğu gibi bu Apple etkinliğinde de hibrid bir yaklaşım izlenecek; yani hem yüz yüze olacak, hem de çevrimiçi olarak yayınlanacak. Beklendiği gibi, bu Apple etkinliğinde dört boyutta gelmesi beklenen iPhone 15 öne çıkacak.

Apple'ın tüm iPhone 15 modellerine Dinamik Ada kesimi ekleyeceği söyleniyor. Normal modeller A16 Bionic çip ve 48MP kamera sensörüne sahip olacakken, Pro versiyonlarının A17 Bionic çip, ultra ince çerçeveler, Pro Max için bir periskop lens ve pil boyutunda bir artış ile gelmesi bekleniyor. Apple ayrıca Lightning bağlantı noktasını USB-C'ye ve sessiz düğmesini bir Eylem Düğmesi’ne dönüştürmeyi planlıyor.

Apple etkinliğinde iPhone 15'in yanı sıra Apple Watch Series 9'un da tanıtılması bekleniyor. Apple'ın bu cihazı daha hızlı hale getirmek için yeni bir S9 işlemci kullanacağı tahmin ediliyor. 41mm ve 45mm alüminyum ve paslanmaz çelik seçeneklerini bekleyebiliriz.

Etkinlikte ikinci nesil Apple Watch Ultra da tanıtılabilir; ama bunun ihtimali o kadar da yüksek görünmüyor.

Sonraki Haber

Forum