iPhone 16 ile ilgili kafa karıştıran, yeni bir iddia daha

iPhone 16'nın, özellikle de 1TB'lık modellerin depolama alanı hakkındaki yeni bir sızıntı, Apple'ın 2024 amiral gemileri için hem iyi hem de kötü şeyler söylüyor.

iPhone 15’in piyasaya sürülmesinin üzerinden uzun bir süre geçmiş olmasa da, gözler çoktan iPhone 16 serisine çevrildi bile. iPhone 16 ile ilgili pek çok sızıntı da görüyoruz ve en son söylentilerden biri, bu telefonların dahili depolamasıyla ilgili iyi ve kötü haberler veriyor.

DigiTimes’a konuşan kaynaklara göre Apple, 1 TB kapasiteli modellerde Dört Seviyeli Hücre (QLC) NAND flash bellek modüllerine geçmeyi düşünen birkaç akıllı telefon üreticisinden biri. Temel olarak QLC, şu anda Apple tarafından kullanılan Üç Düzeyli Hücre (TLC) belleğine göre, bellek hücresi başına üç yerine dört bit veri depoluyor. Bu sayede, aynı sayıda hücreyle daha fazla kapasite veya daha az hücreyle aynı miktarda kapasite elde edilebiliyor.

İyi haber tarafında, potansiyel olarak QLC, Apple’ın 1 TB iPhone 16’yı üretmesinin o kadar pahalı olmayabileceği anlamına geliyor ve bu tasarruf, satış fiyatı açısından kullanıcıya yansıyabilir. Teorik olarak bu, iPhone 16’daki diğer bileşenlerin genişletilmesi için daha fazla alan da sağlayabilir ve örneğin pil boyutu arttırılabilir.

Düşük üretim maliyetleri telefon üreticileri için cazip olsa bile, QLC’ye geçiş tamamen iyi bir haber olmayabilir. QLC flash belleği, TLC eşdeğerinden daha az güvenilir olarak kabul ediliyor ve bunun sonucunda iPhone 16 depolama alanının yazma hızları, iPhone 15’e göre daha yavaş kalabilir.

Elbette her zaman olduğu gibi, Apple bu konularda kesin bir açıklama yapmadığı için bunların şimdilik spekülasyon olarak kalacağını unutmamak lazım.

Sonraki Haber

Forum