iPhone 16 işte böyle görünebilir

Etkileyici bir iPhone 16 konsepti, Apple'ın sıradaki iPhone modelinin nasıl görüneceğine dair önemli ipuçları veriyor.

Apple’ın yaklaşan iPhone 16 serisini tanıtmasına sekiz ay olsa da, bu cihazlar hakkında o kadar fazla söylenti ortaya çıktı ki, bir grafik tasarımcısı X’te son sızıntılara dayanarak oluşturduğu iPhone 16 konseptini paylaştı.

X kullanıcısı Jia, iPhone 12’ye benzeyen ancak önemli değişiklikler içeren normal iPhone 16 modelinin konsept çizimlerini yayınladı. Jia’nın oluşturduğu konsept; MacRumors ve URedditor'dan gelen sızıntılara, DSCC analisti Ross Young’dan ve daha fazlasından gelen bilgilere dayanıyor.

iPhone 15, iPhone 14 ile karşılaştırıldığında ciddi bir değişiklik olsa da, yakında çıkacak olan iPhone 16 modeli, Uzamsal Video desteği için dikey bir şekilde yerleştirilen kamera düzeni ile önemli bir değişiklik sunacak.

Vision Pro’yu destekleyen bir şekilde, bu tasarım değişikliği sayesinde Apple’ın standart telefonlarının Uzamsal Video çekimleri yapması mümkün olacak. Ayrıca iPhone 16, muhtemelen canlı çeviri, müzik çalma, kısayol ekleme, Odak Modu ayarlama vb. gibi işlemler için kullanılabilecek daha küçük bir Eylem Düğmesi’ne sahip olacak.

Yaklaşan telefon hakkındaki söylentilerde duyulan bir diğer düğme ise Çekim Düğmesi olarak adlandırılıyor. En başta bu düğme oldukça gizemli olsa da, söylentiler, yeni eklenen bu düğmenin fotoğraf ve video çekmek için kolaylık sunacağı konusunda hemfikir gözüküyor.

Bunların dışında yeni iPhone’un iPhone 15 sürümlerinden çok farklı bir son kaplamaya sahip olması beklenmiyor. Apple, cihazın son katında dokulu mat bir yüzey oluşturmak için arkasını kazınmış nanokristalin parçacıklarla cilalamadan önce yeni, optimize edilmiş bir çift iyon değiştirme işlemi kullanıyor.

Sonraki Haber

Forum