iPhone 16 Pro, iPhone 15 Pro Max'i 5X optik zum konusunda yakalayacak

Apple, iPhone'ların telefoto yeteneklerini geliştiriyor. iPhone 15 Pro Max'te 5x telefoto lens kullanan şirket, iPhone 15 Pro'da sadece 3x zum sunuyor. Ama iPhone 16 Pro'da bu fark kapanacak gibi görünüyor.

Apple, 2021'de iPhone 13 Pro serisiyle iPhone'a 3x optik yakınlaştırma getirmişti ve bu yıl şirket 5x telefoto kameraya geçiş yapmaya karar vererek iPhone'lar ve Android amiral gemileri arasındaki yakınlaştırma yetenekleri açığını kapattı.

Hem Pro hem de Pro Max modelleri için aynı anda 3x telefoto lens tanıtılırken, Apple 5x optik yakınlaştırmayı iPhone 15 Pro Max'e özel tutmayı tercih etti. Ancak söylentiler bunun önümüzdeki yıl değişebileceğini gösteriyor ve sektör analisti Ming-Chi Kuo'nun açıklaması bu söylentileri destekliyor.

iPhone 16 Pro'nun 5x telefoto lense sahip olacağı ve böylece iPhone 15 Pro Max ile aynı yakınlaştırma becerisine sahip olacağı bildiriliyor. Apple'ın yıllık olarak büyük donanım yükseltmeleri yapma alışkanlığı olmadığı için iPhone 16 Pro Max'in de aynı yakınlaştırma kamerasını kullanması muhtemel.

Android üreticilerinin aksine Apple, 5x yakınlaştırma elde etmek için periskop lens yerine tetraprizma teknolojisini tercih etti. Hem tetraprizma hem de periskop lensler, bir akıllı telefona sığarken daha yüksek oranda büyütme elde etmek için ışığı büker, ancak iPhone 15 Pro Max'teki tetraprizma lens, bir DSLR'ye daha yakın bir odak uzaklığı oluşturmak için ışığı dört kez büküyor.

Tetraprizma lens aynı zamanda bir periskop lensten daha az yer kaplıyor ve dolayısıyla Apple'ın telefonu geleneksel optik görüntü sabitleme ve üç farklı yönde hareket edebilen sensör kaydırmalı otomatik odaklama modülünü birleştiren gelişmiş bir sabitleme sistemiyle donatmasına olanak tanıyor.

Sonraki Haber

Forum