iPhone 17 Plus, şimdiye dek gördüğümüz Plus modellerinden farklı olacak

Yeni bir sızıntı, Apple'ın iPhone 17 Plus'ta şimdiye dek piyasaya sürdüğü Plus modellerinden çok farklı bir yaklaşım sergileyeceğini söylüyor.

Son haftalarda ortaya çıkan ve birbirini destekleyen çeşitli sızıntı ve söylentiler sayesinde, artık iPhone 16 serisi hakkında daha net bir fikre sahibiz. Belki de bu yüzden, sızıntı kaynaklarının ilgisinin şimdiden iPhone 17 ailesinin potansiyel tasarımına yönelmesi pek şaşırtıcı değil.

Ekran uzmanı ve Apple söz konusu olduğunda oldukça üretken bir sızıntı kaynağı olan Ross Young’ın bildirdiğine göre iPhone 17 Plus’ın boyutları, iPhone 15 Plus ve iPhone 16 Plus’tan belirgin miktarda küçük olacak. Young, Apple’ın iPhone 17 Pro ile iPhone 17 Pro Max arasında yer alan yeni bir ekran boyutu sunmayı düşündüğünü söylüyor.

Bu yılın iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin önceki modellerden daha uzun ve daha dar olacağından artık neredeyse eminiz. En son sızıntılar, bu telefonların 6,3 inç ve 6,9 inç ekran boyutlarına sahip olacağını gösteriyor. Bu durumda, iPhone 17 Pro modellerinde de bu boyutları bekleyebiliriz. Dolayısıyla, iPhone 17 Plus’ın sahip olacağı iddia edilen ekran boyutunun 6,4 inç ile 6,8 inç arasında yer alması beklenebilir. iPhone 16 Plus'ın ise, iPhone 16 Pro Max ile aynı boyuta sahip olacağı neredeyse kesin gibi görünüyor.

Young, Apple’ın böyle bir değişikliği düşünmesinin arkasındaki sebeplere değinmiyor olsa da, şirketin Plus markalı iPhone’larını Pro Max markalı modellerinden daha da farklılaştırmak istemesinden dolayı böyle bir değişiklik yapacağı tahmin edilebilir.

Sonraki Haber

Forum