iPhone'larda garip bir hata ortaya çıktı, insanlar işlerine geç kaldı

Eğer sabahları iPhone'unuzun alarmı çalmadıysa hemen panik yapmayın. Zira bu sorun sadece sizi değil birçok kullanıcıyı ilgilendiriyor.

Sabahları telefonun alarm sesini duymak çoğu insan için bir işkenceye dönüşebilir. Ama ne yazık ki dünya genelinin çoğu sabah erken kalkmak zorunda. Bu nedenle bir iPhone'un da yerine getirmesi gereken en önemli görevlerden biri alarmı çalmak. Ancak yeni ortaya çıkan bir soruna göre, bazı iPhone'lar artık alarm çalmayı bırakmışa benziyor.

Geçtiğimiz gece sosyal medyada yayılmaya başlayan bu sorun, bazı kullanıcıların alarmlarının sessiz bir şekilde tetiklenmesine sebep oluyor. Sorunun neden kaynaklandığı belli olmasa da Apple bir düzeltme üzerinde çalıştığını söyleyerek bir nebze de olsa kullanıcıları rahatlattı. Ancak bunun bir yazılım güncellemesiyle mi geleceği, yoksa şirketin bir güncelleme yayınlamadan kendi başına çözebileceği bir sorun mu olduğunu zaman gösterecek.

Bu sorunun ötesinde, eğer sabahları alarmınızı duymuyorsanız veya yanlışlıkla kapatıp işe geç kalıyorsanız size birkaç önerimiz var. İlk olarak, basit gibi görünebilir ancak; Ayarlar > Ses ve Dokunuş altındaki zil sesi ve uyarılar kaydırıcısının yeterince yüksek olduğundan emin olmanız lazım. Zira telefonun sesini kısık unutmuş veya yanlışlıkla kapatmış olabilirsiniz. Bununla birlikte kaydırıcının altındaki “Düğmelerle Değiştir” açıksa bunu kapatmanızı öneriyoruz, bu ayar hangi tuşa basarsanız basın alarmın susmasına neden olur.

Eğer bu ayarlarınızda bir sorun yoksa, Ayarlar > Face ID ve Parola altındaki “Dikkat Farkındalığı Özellikleri” ayarını kapatmak da bir çözüm olabilir. Bu ayar açık olursa alarm çalarken ekranınıza bakmanız durumunda alarmınız hemen kapanabilir. Bu da telefonun size dönük bir şekilde stant üzerinde durduğu senaryolarda sorun yaratabilir.

Sonraki Haber

Forum