iPhone'u en hızlı şekilde nasıl şarj edebilirsiniz? İşte birkaç basit ipucu

iPhone'unuzun pili bitmek üzereyken dışarı çıkacaksınız ve aceleniz var... Peki telefonunuzu daha hızlı şarj edebilmeniz mümkün mü? Sizin için derlediğimiz bu basit ipuçları, iPhone'unuzu daha hızlı şarj etmenize yardımcı olacak.

iPhone denildiğinde en çok tartışılan konulardan biri şarj ve pil ömrü oluyor. Eskiden iPhone’ların bataryalarının yetersiz kaldığı konusunda kullanıcılardan çok sayıda şikayet geliyordu. Bu şikayetler son modellerle birlikte büyük oranda çözülmüş olsa da, şarj etme konusunda sıkıntılar devam ediyor.  İşte bu yüzden sizler için iPhone'unuzun pilini çok fazla yıpratmadan olabildiğince hızlı şarj etmenize yardımcı olacak temel bir kılavuz hazırladık. Üstelik yapmanız gerekenler tahmin ettiğinizden çok daha basit.

Yeni iPhone'lar maksimum 20W ile şarj oluyor, bu nedenle Mac'in 96W'lık adaptörünü veya gösterişli bir GaN şarj cihazı kullanmanıza gerek yok. Zira Apple'ın kendi 20W şarj cihazı bunun için gayet yeterli bir çözüm.

Sıkı takipçilerimiz, geçtiğimiz günlerde Apple'ın şarj kablolarının rakiplerine göre oldukça dayanıklı olduğunu gösteren bir test hakkındaki yazımızı hatırlayacaktır. Yani bu, iPhone'unuza yeni bir kablo alırken fazla düşünmenize gerek olmadığı anlamına geliyor. Şimdi, Apple'ın şarj cihazının telefonunuzu maksimum hızda şarj edebileceğini bildiğinize göre, mümkün olan en hızlı şarjı gerçekleştirmenizi sağlayacak diğer ipuçlarına ve püf noktalarına geçelim. Başka bir deyişle, iPhone'unuzu en kısa sürede nasıl şarj edebileceğinize göz atalım...

Düşük Güç Modu'nu açın

iPhone şarj olurken bile enerji tükettiğinden, arka plandaki etkinlikleri, ProMotion'ı ve diğer teknolojileri beklemeye almak şarj hızını artırmaya yardımcı oluyor.

Uygulamaları kapatın 

Hiçbir uygulama açık olmadığında daha az güç tüketilecek ve şarj süresi kısalacaktır.

Telefonun sıcaklığını kontrol edin

Eğer çok sıcak veya çok soğuksa, iPhone'unuz ideal şekilde şarj olmayabilir. Bununla birlikte, iPhone'unuzu şarj olurken asla güneş alan bir yere koymayın ve dondurucu derecede soğuklardan da kaçının.

Şarj sırasında telefonunuzu kullanmayın

Evet, bu zor olabilir, ancak telefonunuzu şarj ederken başka bir aktivite yapmaya çalışın. Kitap okuyun, parkta yürüyün ya da televizyon izleyin.

Uçak Modu'nu açın ve Wi-Fi ile Bluetooth'u kapatın 

iPhone'unuzu hızlı bir şekilde şarj etmek istiyorsanız, Uçak Modu'nu açarak Wi-Fi ve Bluetooth'u kapatmak iPhone'unuzu olabildiğince hızlı şarj etmenize yardımcı olabilir.

Sonraki Haber

Forum