Katlanan Huawei Ortaya Çıkıyor

Huawei'nin katlanabilen telefonundan elle tutulur ilk bilgiler, geldi.

Huawei'nin gizemini koruyan katlanabilen telefonu, artık eskisi kadar belirsiz değil. Güney Kore'de yapılan bir mobil ağ sunumunda telefonla ilgili bazı ayrıntılar ortaya çıktı.

ETNews'a göre Huawei'nin esnek telefonu, katlandığında 5 inç'lik bir ekrana sahip oluyor. Kıyaslamak gerekirse Samsung'un katlanabilen telefonu, katlandığında 4,6 inç, açıldığında ise 7,3 inç boyutuna ulaşıyordu. Kaynağa göre Huawei'nin üzerinde çalıştığı telefon, 5G'yi de destekliyor ve "beklendiğinden daha olgun" bir cihaz.

Makaleye göre Huawei, bu telefonu Şubat'taki MWC 2019'da tanıtacak. Ancak telefonun piyasaya sürülmesi Haziran'ı bulacak çünkü 5G ağlarının kapsamlı olarak test edilmesi gerekecek.

Cihazın Güney Kore'den dışarı çıkıp çıkmayacağı konusu henüz belirsiz. Telefon 5G olsa da, 4G destekli başka bölgelerde kullanılmaması için bir neden yok. Önceki raporlar, bu telefonun erken bir prototip olacağını ve ikinci (veya daha da sonraki) sürümü tercih edeceğimizi söylemişti.

Önümüzdeki aylarda Huawei'nin katlanan telefonu hakkında daha çok şey öğreneceğimiz kesin. Şimdilik biraz beklememiz, bu sırada telefonun çok pahalı olacağını bilmemiz, yeterli olacak diye düşünüyoruz.

Sonraki Haber

Forum