KFC'nin Ürkütücü Sanal Gerçeklik Oyunu!

KFC, ürkütücü bir VR oyunuyla eğitim programını destekliyor!

KFC, çalışanlarına ünlü kızarmış tavuk tarifini hazırlamayı öğretmek için bir sanal gerçeklik oyunu geliştirdi. Yalnız, oyun kimilerine biraz ürkütücü gelebilir.

Yukarıdaki tanıtım videosuna görüldüğü gibi, VR eğitim seansının ismi The Hard Way (Zor Yol) ve sadece KFC çalışanlarına açık bir Oculus Rift VR başlığı oyunu.

Oyunu daha uzun şekilde Eater'in websitesinde izleyebilirsiniz. Videoda, ürkütücü bir Albay Sanders, bir çalışana (yani oyuncuya) ünlü tarifini nasıl yapacağını öğretiyor, ama Valve'ın Portal serisindeki Johnson'umsu bir tarzda.

Albay Sanders, çalışanı tam bir pişirme sürecine sokuyor. Oyuncu, çiğ tavuğu incelemekten başkayarak tavuğu kızartmaya kadar tüm şeyleri yapıyor. KFC'nin söylediğine göre, gerçekte tüm süreç 25 dakika sürerken VR eğitimi sadece 10 dakika sürüyor.

Yalnız KFC'nin neden çalışanları böyle bir sürece soktuğu çok açık değil. VR eğitim seansı zaman kazandırabilir ve gerçek ürünlerin ziyanına engel olabilir, ama gerçek hayattaki eğitimin yerine geçmeyeceği bir gerçek. Bir KFC sözcüsünün açıklamasına göre bu, zaten olan Chicken Mastery programını desteklemek için yapılmış, yerine geçmesi için değil.

KFC son zamanlarda garip fikirler deniyor. Firma, Huwaei ile birlikte çalışıp Çin'e özel bir cep telefonu çıkarmıştı, bunun ardından "kumanda kutusu" yemeği çıkmıştı, bir KFC yemeği ile birlikte bir oyun kumandası geliyordu. 2015'te fotoğraf çıktısı alabilen bir kova tavuk yapmışlardı, sebebi ise hala bilinmiyor.

Sonraki Haber

Forum