Kim iPad yerine patatesi tercih etmez ki?

Ortaya çıkan son iPad dolandırıcılığı, "bu kadarına da pes" dedirtiyor!

Eğer sokakta yürürken biri size bir Rolex satmaya çalışırsa, tahminen değersiz bir metal parçasıdır. Aynı şekilde, eğer sokaktaki biri size bir iPad satmak isterse, o da tahta gibi bir şeydir... ve ya bu haberde olduğu gibi, patatestir.

Britanya'nın Machester Evening Haberleri'nin söylediğine göre, "açılmamış iPad kutusundan, iPad dışında bir şey çıktı" dolandırıcılığının bir türü, Manchester şehrinin merkezinde gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta içerisinde, belli ki ikna edici iki kişi, Piccadilly tren istasyonunda bu haberin kurbanına yaklaştı. Kurbana, 250£ karşılığında bir iPad satmayı öneren bu kişiler, takası gerçekleştirmek için bir otoparkta buluşmayı önerdi.

Şu anda bile, alıcının dolandırılmaya çalışıldığını hissediyor olabilirsiniz. Ancak anlaşılan o ki, olayın kurbanı böyle hissetmemiş. Anlaşmaya uyarak otoparka giden kurban, para ile söz konusu kutunun takasını gerçekleştirdikten sonra kutuyu açmış. Ancak kutunun içeriğini gördükten sonra ise bir miktar patatese, fazla cömert bir ödeme yaptığını fark etmiş. Evet doğru okudunuz, kutunun içerisinde bir miktar patates varmış. Hatta tam olarak bir iPad ağırlığında patates bulunduğu düşünülür ise pek fazla bir miktar patates olmadığı da ortaya çıkıyor.

Peki patatesler kutu alınırken hiç mi sallanmadılar veya kutuya bir şekilde bağlanmış mıydılar? Her nasıl olursa olsun, bu kişi, hiçbir şey karşılığında parasından ayrılan en son – belki de en saf – kişiydi. Tabii ki daha önceleri tahta bir iPad'e 180$ ödeyen bayan veya kağıt bir laptopa 250$ ödeyen iki bayan unutulamaz ama patatese para ödeyen bu beyefendi kesinlikle sıralamada yüksek bir noktayı hak etmekte.
Sonuç şu ki, eğer biri size sokakta değerli bir şey satmaya çalışırsa, bilin ki sizi hedef seçmiştir, size bir iyilik yapıyor değildir.

Sonraki Haber

Forum