Kopya Windows orijinali ile değiştiriliyor

Microsoft Türkiye, bilgisayar kullanıcılarının orijinal yazılım ve sağladığı avantajlardan yararlanabilmeleri için yeni bir kampanya başlattı. Kullanıcılar aldıkları bilgisayarla birlikte kendilerine kopya Microsoft Windows verilmesinden şikayetçi olmaları durumunda, Microsoft’a başvurup orijinal ya

30 Haziran’a kadar sürecek kampanya, tüketicileri lisanslı yazılım kullanarak sağlanacak avantajların yanında yasalar karşısında suçlu duruma düşmekten koruyor. Tüketicilerin 1 Mart - 30 Haziran 2005 tarihleri arasında aldıkları yeni bilgisayarlarda, kendi bilgileri dışında korsan Microsoft Windows yüklü bilgisayar satılmasından şikâyetçi olmaları durumunda, ellerindeki korsan işletim sistemi, orijinali ile ücretsiz olarak değiştirilecek.

Microsoft kampanyası bilişim sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük problemlerden bir olan, telif hakkı ihlallerini engellemeyi hedefliyor. Fikri mülkiyet haklarına büyük zarar veren kopya yazılımlar, Türkiye ekonomisi için de ciddi vergi kayıpları oluşturuyor. IDC’nin araştırmasına göre, Türkiye’deki korsan yazılımlar BT sektöründe sadece 2004 yılında 182 milyon dolarlık kayba neden oldu. Yazılım şirketleri için büyük önem taşıyan fikri mülkiyet hakları, Türkiye’deki bilişim faaliyetlerinin daha yüksek hacme ulaşabilmesi için büyük önem taşıyor. Eğer korsan yazılım kullanımında %10’luk bir gerileme sağlanabilirse, BT sektörü %100 büyüyerek 2,8 Milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak ve 2300 kişiye yeni iş imkanı sağlayacak. Daha önce İngiltere ve İspanya’da korsan yazılım yüklü bilgisayar satışını azaltmada büyük başarı sağlayan kampanya ile dürüst satıcıların haksız rekabetle karşılaşarak zarar görmelerinin de önüne geçmek amaçlanıyor.

Microsoft Windows işletim sistemlerinin değiştirileceği çalışma da, gönderi ücretlerinin başvuru sahibine ait.

Sonraki Haber

Forum