Küresel kullanıcı edinme harcamaları 4,6 milyar dolara ulaştı
AppsFlyer'ın 2025 raporuna göre, mobil ticaret büyümesi ve yeniden pazarlama harcamaları küresel ölçekte büyük bir dönüşüm yaşatıyor.
2025 yılına ait AppsFlyer State of eCommerce App Marketing raporu, küresel e-ticaret pazarlamasında önemli bir dönüşüm yaşandığını gösteriyor.
Rapora göre, mobil ticaret stratejilerinde büyük değişiklikler yaşanırken, iOS kullanıcı edinme harcamalarının %85’ini elinde bulunduran Çin merkezli e-ticaret uygulamaları, bütçelerini ABD ve Batı Avrupa'ya kaydırmaya başladı. Almanya’daki iOS kullanıcı edinme harcamaları, 2025 yılının ilk beş ayında bir önceki yıla göre %170 oranında artarken, Fransa'da da benzer bir artış gözlemlendi.
AppsFlyer Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu Satış Direktörü Ece İnanç Stepien, konuya dair düşüncelerini paylaşarak, gümrük tarifeleri belirsizliğinin ve bölgesel pazarlama stratejilerinin önem kazandığını belirtti. Şirketler, küresel değişikliklere hızla uyum sağlamaya çalışırken, pazarlama kaynaklarının yeniden tahsisi, mobil büyümeyi daha da dönüştürüyor. Stepien, pazarlamacıların, mevzuat değişiklikleri ve jeopolitik gelişmelere hızlıca adapte olmaları gerektiğini vurguladı.
Raporda ayrıca, yeniden pazarlama harcamalarının 2024 yılında 16,4 milyar dolara ulaşarak, kullanıcı edinme bütçelerinin üç katından fazla olduğu belirtiliyor. Özellikle kasım ayında yeniden etkileşime giren kullanıcı sayısı, ABD’de %218, Brezilya’da ise %330 oranında arttı. Bu veriler, yılın belirli dönemlerinde pazarlama stratejilerinin nasıl şekillendiğini ve tüketici etkileşiminin mevsimsel değişimlere bağlı olarak nasıl değiştiğini gösteriyor.