Lamborghini, sürücünün kalp atış hızını gerçek zamanlı takip edebilen yeni sistemini duyurdu

Lamborghini, gerçek zamanlı performans ve biyometrik veri izleme sistemi Telemetry X'i Las Vegas'taki CES 2024'te tanıttı. Sistem, Uzak Garaj, Biyometrik Veri ve Dijital Yardımcı Pilot gibi çeşitli özelliklere sahip.

Lamborghini, süper otomobil sahiplerinin hızlı araçlarını ve kendi sağlıklarını daha iyi takip etmelerini sağlayan yeni telemetri özelliklerini duyurdu.

Otomobil üreticisi, yeni gerçek zamanlı performans ve biyometrik veri izleme sistemi Telemetry X'i Las Vegas'taki CES 2024'te tanıttı. Sistem, süper otomobil sahiplerinin turlarını daha iyi takip etmelerini sağlamayı amaçlayan Uzak Garaj, Biyometrik Veri ve Dijital Yardımcı Pilot gibi çeşitli özelliklerden oluşuyor.

Remote Garage temelde bir uzaktan koçluk özelliği olup, 5G hücresel bağlantı sayesinde gerçek zamanlı görüntü, resim ve verileri dünyanın herhangi bir yerindeki bir koça göndererek pist süresini iyileştirmek için ipuçları verebiliyor. Lamborghini ise bunu "kullanıcı dostu bir yaklaşıma dayalı eğlenceli sürüş sağlamak" olarak görüyor.

Kendi kan basıncınızı takip etmek istiyorsanız, Lamborghini ayrıca sürücünün kalp atış hızı ve stres seviyesi dahil olmak üzere biyometrik verilerini yakalayan ve antrenmanlarını nasıl geliştirebilecekleri konusunda yararlı tavsiyelerde bulunan Biyometrik Veri Sistemini de tanıttı. Lamborghini sözcüsü, biyometrik verilerin prototip bir giyilebilir cihaz aracılığıyla toplandığını belirtiyor.

İşte bu yarış ve sürücü verileri, şirketin "proaktif sesli asistan" olarak tanımladığı aracın Dijital Yardımcı Pilotuna gönderiliyor. Dijital Yardımcı Pilot'un tur sürelerini analiz ettiği ve yarış çizgilerini ve fren noktalarını iyileştirmek için yararlı ipuçları ve aracın pistteki performansı hakkında bilgiler sağladığı iddia ediliyor.

Lamborghini telemetri özelliğini ilk olarak 2020 yılında Huracán STO ile tanıttı. O zamanlar sürücüler şirketin Unica mobil uygulamasını kullanarak istatistiklerini takip edebiliyordu. İnsanlar zaten akıllı saatlerinin kalp atışlarını ve kan oksijen seviyelerini izlemesine izin veriyor, bu nedenle spor arabalarının da aynı şeyi yapmasına karşı çıkacaklarını düşünmek için bir neden yok gibi. 

Lamborghini ilk hibrit spor otomobilini bu yıl müşterilerine sunmaya hazırlanıyor ve bunun ardından 2028'de tamamen elektrikli bir otomobil daha piyasaya sürmeyi planlıyor.

Sonraki Haber

Forum