Larrabee: Intel'in hayal kırıklığı!

Intel ondan büyük işler bekliyordu ama ilk testler hayal kırıklığı oldu. İşte Intel'in açıklaması...

Intel IDF etkinliğinde yaşanan her şey... Tıklayın...

Intel, geçtiğimiz günlerde düzenlenen IDF (Intel Developers Forum) etkinliğinde Larrabee işlemcilerin güncel gelişme aşamasını tanıtmış; ancak hem CPU hem de ekran kartının görevini yerine getirmesi beklenen hesap sanatçısı ; uzman ziyaretçileri bilhassa kötü performansıyla hayal kırıklığına uğratmıştı.

Heyecanla beklenen Larrabee tanıtımı "Quake Wars: Enemy Territory" oyununun Raytraycing sürümünden ibaretti. İşin garip tarafı sadece helikopter gibi uçan nesnelerin suda oluşan gerçek zamanlı gölgelerini gösteren hareketsiz sahneler gösterildi. Fakat yeni grafik çözümü, aksiyon oyununun gerçekçi bir sahnesiyle alakası olmayan bu görüntülerde bile tökezlemeye başladı: Takılma ve yoğun piksellenme efektleri görüntüyü mahvediyordu.

Ve Intel bu konuda gerekli açıklamayı yaptı: Tanıtılan Larrabee işlemcinin çok erken bir geliştirme seviyesinde olduğunu ve nihai ürünle karşılaştırılamayacağını vurgulayan CPU devi, ayrıca 2010'un içerisinde öncelikle Larrabee'ye tahsis edilmiş ekran kartları, sonrasında kombine edilmiş CPU/GPU çözümlerinin çıkacağını duyurdu.

Sonraki Haber

Forum