LG G8 ThinQ, Ses Çıkaran Ekranla Gelecek

LG'nin bu ay Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtacağı amiral gemisi telefonunun bu ilginç işlevi sunacağı kesinleşti!

LG'nin ses üretebilen bir ekran üzerinde çalıştığını, bu ekranı LG G8 ThinQ telefonunda kullanabileceğini geçen ay duymuştuk. Güney Koreli firma, bu dedikoduları bugün yaptığı duyuruyla doğruladı.

LG, bir sonraki amiral gemisi telefonunun Crystal Sound OLED (CSO) teknolojisiyle geleceğini söyledi. OLED ekranı diyafram olarak kullanarak titreşimler yoluyla ses üretebilen CSO, Nisan 2018'de gösterilmişti. LG, bu teknolojiyi kullanan bir TV'yi ise CES 2018'de göstermişti. Anlaşılan o ki CSO teknolojisi, artık telefonlara girmeye hazır ve LG G8 ThinQ, bu teknolojiyle Mobil Dünya Kongresi'nde ortaya çıkacak.

Bu teknolojinin kullanılacak olması, cihazın alt kısmında bir hoparlör bulunmayacağı anlamına gelmiyor. Bu hoparlör, stereo ses sunmak için kullanılmaya devam edilecek. Buna ek olarak iyi bir ses kalitesi için Hi-Fi Quad DAC da kullanılmaya devam edilecek. Bu yetenek, bazı pazarlarda satılan G6'larda yoktu ancak LG V30 ile geri dönmüştü.

LG G8 ThinQ'in diğer ses özellikleri arasında telefonun dahili boşluklarını kullanarak "müthiş" bir bas ürettiği iddia edilen Boombox Speaker ve 7.1 kanallı sistemi kulaklıksız dahi taklit edebilen DTX:X 3D Surround Sound var. Bu ses yetenekleri, LG'nin Meridian ile ortaklığı sayesinde sunuluyor.

LG'nin bugünkü duyurusu, aynı zamanda firmanın Mobil Dünya Kongresi hazırlıklarının da bir onayı niteliğindeydi.

Sonraki Haber

Forum