LG’den parmak izi teknolojisi

LG dizüstü bilgisayarlar parmak izini tanıyacak.

LG Electronics, dünya lideri Authen Tec’in parmak izi algılayıcı teknolojisini Express Dual dizüstü bilgisayarlarında kullanmaya başladı. Sistem, şifre ya da kullanıcı adı kullanarak sağlanan güvenlik uygulamalarının yerini alarak kullanıcılara maksimum veri güvenliği sağlıyor.

LG Electronics, Authen Tec’in EntréPad 2501A parmak izi okuyucularını M1, P1, S1 ve Red Dot tasarım ödüllü T1 Express Dual modellerinde kullanıyor. EntréPad algılayıcıları, LG’nin yeni dizüstü bilgisayarlarındaki tüm ara yüz ve pencerelerdeki güvenlik ihtiyaçları için çözüm sunuyor. Sadece parmak izleri tanımlanan yetkili kişilerin bilgisayardaki bilgilere girişini sağlayan sistem, algılayıcı yüzeye parmak izinin sürülmesiyle çalışıyor. Parmak izi okuyucu, kullanıcıya ekstra güvenlik önlemi olarak dosyaların ve klasörlerin şifrelendirilme özelliği de sunmakta. Biyometrik tarayıcı sahtecilik ve kimlik çalıntısı riskini azaltmaktadır.

Biyometrik teknolojinin kurgudan gerçekliğe doğru çok hızlı ilerlediğini ve pek çok elektronik cihazda kullanıldığını belirten LG Electronics Doğu Avrupa Bölge Başkanı K.W.Kim, sistemin kimlik bilgilerinin korunmasına yönelik önemli bir güvenlik sistemi olduğunu söyledi. Teknolojik gelişmeleri kullanarak ürün liderliklerini artırdıklarını da belirten Kim, tüketici ihtiyaçlarını karşılamak için yeni ürünler sunmaya devam edeceklerini vurguladı.

LG’nin Express Dual dizüstü bilgisayarı, AuthenTec’in piyasadaki tek alt - yüzey çözüm sunan ödüllü TruePrint teknolojisini kullanıyor. TruePrint algılayıcıları derinin altındaki parmak izlerini ve dermatolojik rahatsızlıklar söz konusu olduğunda bile diğer algılayıcıların okumakta sorun çektiği parmak izlerini okuyabiliyor.

Sonraki Haber

Forum