Lingvo Dizi Keyfini Yabancı Dille Buluşturuyor

Bu Chrome uzantısı ile Netflix veya YouTube izlediğiniz sırada yabancı dil öğrenmeniz mümkün

Yeni bir dil öğrenmenin zor olduğunu çoğumuz düşünmüşüzdür. Ancak artık bir dilin gramer yapısını ve günlük konuşmada bağlam içinde kullanılan kelimeleri ve cümleleri öğrenmek konusunda zorlandığınız günler geride kalabilir. Örneklerin bir ders kitabında okuyarak yapılan pratiklere kıyasla çok daha kolay bir şekilde anlaşılmalarını sağlayan bir uygulama, bu konuda size yardımcı olmayı vaat ediyor.

Görsel: Lingvo

Lingvo, bir dili daha hızlı öğrenmenize yardımcı olmak için Netflix, YouTube ve Amazon Video servislerinin yanı sıra kullanılabileceğiniz bir uygulama. Bu hizmet aslında bir Chrome uzantısının ve web tabanlı bir akıllı telefon uygulamasının birleşiminden ibaret.

Uygulamanın Chrome uzantısını kullanarak tarayıcınız aracılığıyla bir filmi başka bir dilde altyazılı olarak izlediğiniz sırada telefonunuzda aynı altyazılar aynı anda görünüyor. Anlamadığınız bir şey duyduğunuzda veya gördüğünüzde ise filmi durdurmak zorunda kalmadan hızlı bir tanım almak için akıllı telefonunuzun ekranına dokunarak söz konusu kelimenin anlamını görebiliyorsunuz.

Öğrenmeye çalışdığınız dilde ileri bir kurda bulunduğunuz takdirde sevdiğiniz standart film ve dizilerle bu uygulamayı kullanmak oldukça faydalı olacaktır ancak öğrenmek istediğiniz yabancı dile daha yeni başlıyorsanız daha basit kelimelerin kullanıldığı bir çocuk programı izlemek de iyi bir fikir olabilir.

Açıkçası bu uygulamadan faydalanabilmeniz için öğrenmek istediğiniz yabancı dile dair esaslı bir dil bilgisi temeline ihtiyacınız olacak. Fakat öğrenmek istediğiniz dilin günlük kullanımda hangi bağlamlar ile kullanıldığı konusunda daha iyi bir fikir edinmek istiyorsanız, Lingvo size bu imkânı dizi-film keyfinin yanında sunuyor olması ile öne çıkıyor.

Sonraki Haber

Forum