Mac'ler de Adobe Flash Player tehdidi altında

Tehlikeler hem Firefox'çuların hem de Mac'cilerin canını sıkmaya devam ediyor..

Flash bazlı güvenlik açıkları ve casus yazılımlar ciddi tehdit oluşturuyor. Bu durumun vehameti nedeniyle okuyucularımızı dikkatli olmaya, kurdukları yazılımların kaynağını ve sürümünü kontrol etmeye çağırıyoruz. Bu haberimizde bu işi nasıl yapacağınıza yer veriyoruz.

Firefox
Daha önceki bir haberimizde Firefox kullanıcılarının yanıltıcı bir eklentiye karşı dikkatli olmaları gerektiğini sizlere buradan ulaştırmıştık.

Adobe Flash Player 0,2 olarak kendini tanımlayan zararlı kullanıcıların arama alışkanlıkları arasına kendi bağlantılarını koyarak yanıltıcı bir hamle ile istenilen web adreslerine yönlendirme yapıyor.

Sophos'tan alınan bilgiler bu zararlının internet forumları aracılığı ile hızla yayıldığı yönünde. Paylaşım yapılmak istenirken güvenlik açıklarınızı yabancılara açmamanız gerekiyor ve bunu da birkaç yöntemle kontrol altına alabiliyorsunuz. Örneğin aldığınız bağlantıyı indirmeden önce Virustotal.com üzerinden test ederek temiz olup olmadığı konusunda tam bir bilgiye sahip olabilirsiniz.

Ve Snow Leopard...


Benzer bir sorunla Snow Leopard üzerinde de karşılaşmak an meselesi. Eski ve güvenli olmayan Adobe Flash Player 10.0.23.1 tehlike saçıyor hatta en güncel sürüm dahi sisteminizde yüklü olsa bile downgrade yapılarak bu sürüme zorla (!) geçiriliyor olabilirsiniz. Evet, biraz sinir bozucu; fakat şuan kullandığınız sistem ile en güncel sürüm arasında doğrulama yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Sisteminizin hangi sürüme sahip olduğunu bulmak için buraya, en güncel sürümün ne olduğunu ise buraya tıklayıp öğrenebilirsiniz.

Şuan Adobe Flash Player 10.0.32.18 sürümü kullanılıyor. Tekrar sisteminizin güncel olup olmadığını kontrol etmeniz sizlerin yararına...

Sonraki Haber

Forum