Madencilerden lobicilik hamlesi

Kripto madencilik şirketleri, Washington’da lobi grubu kurdu.

Kripto madencilik şirketleri, Washington’da lobi grubu kurdu. Şirketlerin, lobi faaliyetleri yürüterek yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmayı planladığı bildirildi.

Madencilik endüstrisinden lobi hamlesi geldi. Önde gelen madencilik şirketleri, lobi grubu ile politika yapıcılarla sektörün geleceğine yönelik tartışmalar yürütmeyi hedefliyor.

Digital Energy Council (DEC – Dijital Enerji Konseyi), 15 Ağustos itibarıyla faaliyete geçtiğini duyurdu. Konseyin amacının kripto madenciliği ve enerji gelişiminin büyümesini teşvik eden politikaları destekleyecek.

DEC kurucusu ve Başkanı Thomas Mapes, madencilerin Washington’da bir sese sahip olmaları için geç kaldıklarını belirtti. Mapes, daha önce Dijital Ticaret Odası’nda enerji direktörü olarak görev yapıyordu. ABD Enerji Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Ofisi’nde de personel şefi görevini yürütmüştü. Mapes, Enerji Bakanlığı’ndaki görevi sırasında madencilik şirketlerini enerji ekosisteminin önemli parçası olarak görmeye başladığını söyledi.

Madencileri geleceğin enerji şirketleri olarak gördüğünü ifade eden Mapes, “Birçok kanun koyucu, sektörü henüz aynı ışık altında görmüyor” dedi. Mapes, derneğin üyeliğinin ve lobi çalışmalarının şimdilik yalnızca ABD‘ye odaklanacağını da sözlerine ekledi.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum