Masaüstünüzde Yeni Araçlar

Masaüstünüze küçük ve işlevsel araçlar ekleyebilir, zevkle kullanabilirsiniz.

Çok hızlı çalışan, sisteminizin kayıtlarıyla oynamadan masaüstünüze küçük ve işlevsel araçlar ekleyebilir ve zevkle kullanabilirsiniz. Windows masaüstünüze renk getirecek bu araçlardan bir kısmını sizler için inceledik.

Bu yazımızda masaüstünüze renk, hareket getirecek, daima elinizin altında olacak ve çok işe yarayacak araçların tanıtımlarını ve indirme linklerini bulacaksınız. Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu küçük araçlar Windows işletim sisteminizle tam uyumlu olarak tasarlanmış(kimisi Linux ve Mac işletim sistemler için de tasarlanmış).

Masaüstü ajandası ya da post-it programıyla MacOS stilinde bir masaüstünüz olabilir. Ya da Linux işletim sistemlerindeki gibi çoklu masaüstlerine sahip olabilirsiniz. Tüm ayrıntıları yazımızda bulabilirsiniz.

Animasyonlu Başlangıç Menüsü

Mac masaüstünün o hareketli araç çubuğunu Windows'unuzda görmek istemez misiniz? ObjectDock programını bilgisayarınıza kurarak MacOs'un bu güzel görünümünü masaüstünüze iliştirebilirsiniz.

ObjectDock, Windows işletim sisteminin her an elinizin altında olmasını istediğiniz kısa yollarını hareketli araç çubuğu ile masaüstünüze ekliyor tıpkı Apple'ın işletim sistemi MacOS'ta olduğu gibi.

Araç çubuğunuzu dilediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz. Kısa yolunu koymak istediğiniz programı, saydamlık ayarını, hareketli çubuğun masaüstünde sıralanmasını istediğiniz yeri ve renkleri siz ayarlıyorsunuz. Programın kusursuz çalışması için 256MB'lık bir bellek kullanıyor olmanız yeterli.

ObjectDock'u İndirin

Launchy ile Yazılımınızı Hemen Bulun

Açık kaynak kodlu ve oldukça pratik bir yazılım olan Launchy belirttiğiniz klasördeki belirttiğiniz uzantılara sahip dosyaları dizinler, baş harflerini yazdığınızda ekranda listelenir ve bu dosyalara kolayca ulaşmanızı sağlar.

"Global Hotkey" belirtilip (varsayılan alt + space) anında yukarıda beliriyor ve sizi fare ile uğraştırmadan, yazılımlar arası hızlıca geçiş yapmanızı sağlıyor.
Program sizin neyi dizinleyip, çalıştıracağınız konusunda exe dosyalarıyla sınırlamıyor. Örneğin müzik parçalarını dahi bu programla sıralayıp çalabilirsiniz.

Launchy'i İndirin

Sabit Diskinizde Kim Ne Yer Kaplıyor?

Tamamen ücretsiz bir yazılım olan HDGraph, sabit diskinizdeki dataların ne kadar yer kapladığını, grafiksel renkli bir yelpaze şeklinde masaüstünüzde göstermeye yarıyor.

HDGraph sabit diskinizde yer kaplayan işletim sisteminden tutunda en küçük boyuttaki resim dosyanıza tüm verileri toplayıp yelpaze şeklinde renkli grafiklerle açığa çıkarıyor. Eğer diskinizde bozuk ya da zararlı program ya da dosyalar bulunuyorsa bunları da renk farklılığı ile ekrana getiriyor ve bilgisayarınızda tam bir kontrol sağlamanıza olanak sağlıyor.

HDGraph'ı İndirin

Daha Zevkli "Alt+Tab" Kısayolu

TaskSwitchXP gelişmiş bir görev yönetim aracıdır ve standart Windows Alt+Tab anahtarını daha zengin işlevlerle ekrana getirir.

Küçük ve çok hızlı çalışan bu program, XP Görsel stil tabanları için tasarlanmıştır. Açık kaynak kodlu olan Task Switch XP, açacağı uygulamanın küçük bir ön izlmesini göstererek bilgi verir ve çalışan tüm uygulama gruplarını hızlıca kapatma, küçültme imkanı verir.

TaskSwitchXP'yi İndirin

Rainlendar ile Unutmayın

Rainlendar, Windows masaüstünüzü renklendirecek, pratik ve ücretsiz bir takvim, ajanda programı.

Doğum günleri, yılın özel günlerini işaretleme ve yapılacak listeleri oluşturabilme gibi kullanışlı özellikleri bulunan programın belleğinizi fazla zorlamaması ve sisteminizi yavaşlatmaması da güzel yanlarından biri. Saydam bir şekilde masaüstünde yer alan programın pro versiyonu 15 Euro. Bu geliştirilmiş versiyonun en önemli özelliği Outlook'a entegre olarak çalışması.

Rainlendar 2.0.2 hem Windows hem de Linux işletim sistemleri için tasarlanmış. 2,38 MB'lik Lite versiyonu aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Rainlendar'ı İndirin

Vista Arama Çubuğunu Kişiselleştirin

Start++ adlı yazılım ile Vista'da başlat menüsündeki arama çubuğunuzu dilediğiniz gibi ayarlayabilir ve kişiselleştirilebilir. Normalde sadece sisteminizdeki dosyaları arayabilme kabiliyetine sahip Vista arama çubuğu Start++ programıyla beraber tam bir arama bulma canavarına dönüşüyor.

Start++ programı ile artık dilediğiniz her şeyi dilediğiniz her yerden arayabiliyorsunuz. Sevdiğiniz şarkıları, kültürel bilgileri, sistem dosyalarını, sabit diskinizdeki ya da netteki resimleri ya da internet sayfalarını arayabilir, hızlı ve kesin sonuçlara ulaşabilirsiniz. Unutmamak gereken nokta ise bu faydalı araç yalnızca Windows Vista işletim sistemi ile çalışıyor.

Start++'yı İndirin

Dexpot ile Bir Sürü Masaüstü

Linux işletim sistemlerinin en ilgi çekici özelliklerinden biri olan çoklu sanal masaüstü özelliği bu küçük programla birlikte artık Windows işletim sisteminizde.

Alman yzaılımcıların tasarladığı Dexpot adlı bu programı kullanarak oluşturduğunuz tüm masaüstlerini zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Kişiselleştirebileceğiniz öğeler arasında masaüstü simgeleri, masaüstü deseni, aktif olan uygulamalar ve masaüstü çözünürlüğü bulunmaktadır. Program, çözünürlüğü farklı olan masaüstleri arasında geçiş yaparken çözünürlük ayarını otomatik olarak yapabiliyor. Böylece görüntüyü birden fazla monitöre veya televizyona olabilecek en uygun çözünürlükte aktarabilirsiniz. Tüm masaüstleriniz için ayrı kullanıcı şifreleri de koyabilir ve bilgisayarda güvenlik oluşturabilirsiniz.

Windows 95/98/ME and NT4/2000/XP/2003/Vista. sistemleriyle tam uyumlu çalışan bu ücretsiz yazılımı linke tıklayarak indirebilirsiniz.

Dexpot'u İndirin

Sonraki Haber

Forum