Mastercard ile Ripple’dan CBDC ortaklığı

Küresel ödeme devi Mastercard, yeni CBDC programı için Ripple ile ortaklık yapılacağını bildirdi.

Küresel ödeme devi Mastercard, CBDC programı oluşturmak için Ripple ortaklık kurdu. Projede Ripple, Consensys gibi önde gelen blockchain şirketleri de yer aldı. Proje ile merkez bankalarının CBDC yolculuğuna yardımcı olmasının hedeflendiği kaydedildi.

Mastercard’dan yapılan açıklamada, programa katılmak üzere bir grup blockchain ve ödeme hizmetleri sağlayıcısının bir araya geldiği belirtildi. Programın ilk ortakları arasında Ripple, Consensys, Fireblocks ve tokenize varlık hizmet sağlayıcısı Fluency yer aldı.

Projenin merkez bankası dijital para birimi (CBDC) inovasyonunu keşfetmek için oluşturulduğu ifade edildi. Mastercard Blockchain Başkanı Raj Dhamodharan, yeni CBDC programının sektördeki kilit oyuncularla iş birliğini teşvik etmek için tasarlandığını söyledi.

Dhamodharan, daha önce yaptığı açıklamada, hükümetlerin CBDC çıkarmak için üretici, tüketici ve gizlilik açısından esnekliğe sahip olması gerektiğini söylemişti.

Şirket, Eylül 2020’de merkez bankalarının CBDC’leri değerlendirmek için test platformu başlatmıştı. Şubat 2021’de ise Bahamalar’da ön ödemeli kart çıkartılmıştı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum