Matematik sayesinde şarj problemi çözüldü

Pillerin daha hızlı şarj olmasını dileyenlerdenseniz, bu dileğiniz yakında gerçek olabilir!

Mobil cihazların şarj edilmesi önemli bir problem. Donanım üreticileri ve biliminsanları bu konuda pek çok çalışma yapıyor ancak çalışmaların odak noktası, donanımların daha fazla enerji tasarrufu yapması düşüncesi üzerine yoğunlaşıyor.

California San Diego Üniversitesi'ndeki  araştırmacılar ise konuya farklı bir noktadan yaklaşmışlar ve yeni bir keşif yapmışlar. Biliminsanları, farklı bir matematik algoritması kullanarak, mobil cihazların pillerini şu andakinden iki katı daha hızlı şarj edebildiklerini açıkladılar. Böylece, düşük maliyetli güneş enerjisi panelleri gibi yöntemlerle pilleri şarj etmek de mümkün oluyor.

Araştırmacılar, yöntemin detaylarını açıklamadılar ancak pillerin şu anda kontrol edilmesi ve şarj edilmesi yönteminin voltaj ve pil değişkenlerine bağlı olduğunu vurgulayarak bunun yerine pilin içindeki Lityum iyonlarının formüle dahil edilerek daha sağlıklı bir şarj algoritması oluşturduklarını ifade ettiler.

Bu yöntemle pilleri 2 kat daha hızlı şarj etmek mümkün oluyor. Bu da, pilleri doldurmak için daha önce yeterince güçlü bulunmayan alternatif kaynakların artık kullanılabilemesini sağlayacak.

Sonraki Haber

Forum