McLaren'in Efsane Aracı, Lego'larla Yeniden Doğdu!

Efsane hız canavarı otomobil McLaren Senna, Lego parçaları ve saatler süren çalışma sonunda işte böyle yeniden doğdu...

Efsane otomobil McLaren Senna, tam boyutlu bir Lego modeli olarak, Lego parçaları ile ölümsüzleştirildi. McLaren, Salı günü yaptığı açıklamada Lego Senna'nın yapılmasının 2.725 saat ve toplam 467.853 parçaya mal olduğunu duyurdu. Bu sayı da birkaç yıl önce McLaren 720S modelinin yapımı için gereken parçanın neredeyse iki katı anlamına geliyor.

Ayrıca McLaren, Lego Senna'nın birleştirilmesinin, firmanın her bir Senna arabasının üretimi için harcadığı yaklaşık 300 saatin neredeyse dokuz katı sürdüğüne de dikkat çekiyor. McLaren'in söylediğine göre modelin tasarlanmasının ve geliştirilmesinin de eklenmesi ile bu Senna'nın üretilmesi 42 Lego çalışanından toplamda 4.935 saatlik çalışma gerektirdi. Ayrıca Lego Senna, gerçek araçtan yaklaşık 500kg daha ağır; 1.700 kilogram ağırlığa sahip.

Bire-bir Lego modeli, gerçek Senna'yı tekrar oluşturmada oldukça başarılı. Aracın yoğun fiziksel özelliklerini, ayarlanabilir arka kanadını, çalışan iki düzlemli kapılarını Lego parçaları ile eksiksiz bir biçimde oluşturmuşlar. McLaren'in söylediğine göre ışıklar ve araç içi bilgi - eğlence sistemi de çalışıyor ve aracın çalıştırma tuşuna basmak, Senna'nın motorunun etkileyici sesinin bir kaydını çalıyor. Ancak her şey Lego parçalarından oluşturulmuş değil. Modelin pedalları, direksiyonu, sürücü koltuğu, rozetleri, tekerlekleri ve lastikleri gerçek McLaren ürünlerinden oluşuyor.

McLaren, Lego Senna'yı bu yılın etkinliklerinde sergilemeyi planlıyor ve daha küçük ölçekli, daha kolay birleştirilen bir sürümü için 219 parçadan oluşan Lego Speed Champions Senna kitini satışa sunuyor.

Sonraki Haber

Forum