Megaupload'a çok uzaklardan gelen darbe!

Megaupload yerine yeni sitesini açmaya çalışan tartışılan isim, çok uzaklardan ilk darbeyi yedi!

Konu illegal dosya paylaşımı olduğu zaman, her firmanın ve her bir tekil kullanıcının birbirinden farklı düşüncesi olduğunu tüm teknoloji dünyası biliyor. Nitekim son yıllarda hızla yok edilmeye çalışılan torrent ve dosya paylaşım sitelerinden bir tanesi olan Megaupload, kendisine açılan dava haberleri ile uzunca bir süre gündemde kalmayı başarmıştı...

Sayfanın kurucusu ve yöneticisi konumunda olan Kim Dotcom ise, davasının peşini hiçbir şekilde bırakmadığını bir kez daha gözler önüne sermiş durumda zira kendisi yeni bir servis olan "Mega" ile yakın zamanda karşımızda olmayı hedefliyordu. FBI tarafından kapatılan Megaupload'un ardından durmak bilmeyen Dotcom, yeni sunucusunu "Me.ga" olarak nitelemişti. Fakat Gabon'nun elinde olan domain adresi, bir internet sitesinden gelen açıklamaya göre, Gabon ve bağlı olduğu otoritelerce telif hakkı yasalarını ihlal eden bir sisteme kapılarını kapalı tutma kararı aldı.

Yeni paylaşım sitesi "Mega" ise, verilen bilgilere göre 20 Ocak tarihi ile kullanıma hazır olacaktı ama öyle görünüyor ki Dotcom'un acilen yeni bir alan adına ihtiyacı var. Tüm bu olumsuzluklara rağmen sitenin açılış tarihinde bir değişim henüz yapılmadı; yine de zaman Dotcom'un aleyhine işliyor.

Sonraki Haber

Forum