Meğer o kadar da canavar değilmiş!

Herkesin merakla beklediği bu cihaz, söylenenlere göre, o kadar da canavar olmayacak!

Nintedo'nun Wii ile yakaladığı başarıyı sürdürmek için çok güçlü bir "yeni Wii" hazırlayacağı düşünülüyordu. Wii U isimli yeni nesil konsol, özellikle "tablet kontrol cihazı" ile fark yaratmak istiyor.

Tablet kontol cihazının fark yaratacağına şüphe yok ancak işin içine "güçlü" kelimesi girdiğinde, durum hiç de beklediğimiz gibi olmayabilir. İsmi açıklanmayan iki Wii U oyun geliştiricisinin Gamesindustry International'a yaptığı açıklamalara göre Wii U, bugünün PS3 ve Xbox 360'ı kadar bile yüksek bir grafik ve işlem gücü sunamıyor.

Geliştiriciler, donanım özelliklerinin düşük tutulmasını, konsolun üretim maliyetini düşürmek için alınmış bir karar olarak değerlendiriyor. Tablet kontrol cihazı nedeniyle Wii U'nun maliyeti oldukça yüksek ve Nintendo, fiyatın maliyeti karşılaması için donanımı düşük tutmak zorunda.

İki geliştirici, tablet kontrol cihazına da pek sıcak bakmıyorlar. Açıklamalarına göre, ortasında bir ekran bulunan cihaz, ana cihazdan bağımsız olarak kullanılamıyor. Bu da, böyle bir kontrol sisteminin gerçekten gerekip gerekmediğini tartışmaya açıyor.

Sonraki Haber

Forum