Anlaşma tamam: Mercedes-Benz, ChatGPT'ye sesli asistan aracılığıyla araçlarına ekliyor

Mercedes-Benz, Microsoft ile iş birliği yaparak araçlarında ChatGPT destekli sesli asistanı test etmeye başladığını duyurdu.

Arabalarımızda Kara Şimşek’teki KITT’in yapay zekasına sahip olmaya yaklaşıyor muyuz dersiniz? Belki de... Mercedes-Benz, bazı modellerinde araç sahiplerinin OpenAI’ın ChatGPT'sine Mercedes'in sesli asistanı aracılığıyla erişmelerini sağlayacak yeni bir ortaklığı duyurdu.

Mercedes-Benz basın açıklamasında, üç aylık bir beta programı kapsamında Microsoft'un Azure OpenAI Hizmetini kullanacağını ve 900.000 aracının, şirketin MBUX bilgi-eğlence sistemine sahip olması halinde ChatGPT’yi kullanabileceklerini açıkladı. Mercedes-Benz, bu araç sahiplerinin beta programına Mercedes me uygulaması aracılığıyla ya da araçlarındayken sadece "Hey Mercedes, beta programına katılmak istiyorum" diyerek kaydolabileceklerini belirtiyor.

Otomobil üreticisi, bu testten elde edilen müşteri verilerini manipülasyon ve kötüye kullanıma karşı koruyacaklarını söylüyor. Ayrıca, sürücüler araçlarında ChatGPT kullandığında potansiyel riskleri yakından takip edeceklerini de ekliyor.

Sonraki Haber

Forum