Microsoft'tan sürpriz hediye: "Çalışıp çalışmadığına dair hiçbir fikrimiz yok"

Microsoft, 2021 yılında iptal ettiği ikonik medya oynatıcı cihazı Zune’un hiç açılmamış bir örneğini, şanslı bir kullanıcısına hediye ediyor. Ama "Çalışıp çalışmadığına dair hiçbir fikrimiz yok" demeyi de ihmal etmiyor.

Microsoft, hem Marvel’in yeni hit filmi Guardians of the Galaxy Vol. 3’ü, hem de STEM eğitimini tanıtmak için uzun zamandır kullanmadığı zune.net alan adını aktif hale getirmişti. Ve şimdi şirket, bir zamanlar bu alan adının asıl konusu olan ve filmde de önemli bir role sahip bulunan ikonik Zune medya oynatıcısının hiç açılmamış, orijinal bir örneğini şanslı bir takipçisine hediye edeceğini duyurdu.

Şirket, attığı tweet’te “@MarvelStudios ve #GotGVol3 şerefine bu hiç açılmamış Microsoft Zune'u hediye ediyoruz. Çalışıp çalışmadığına dair hiçbir fikrimiz yok” dedi.

Bu gönderideki en fazla dikkat çeken kısım, herhalde "Çalışıp çalışmadığına dair hiçbir fikrimiz yok" kısmı. Yani Microsoft, hediye ettiği Zune’un çalışıp çalışmadığı konusunda bir garanti vermiyor.

Ne yazık ki bu teklif yalnızca ABD'de ikamet edenlere açıktır ve 17 Mayıs'a kadar devam edecek. Katılma hakkı bulunanların tek yapması gereken, yukarıdaki gönderiyi beğenmek ve RT'lemek.

Zune medya oynatıcı, ilk olarak 2006 yılında piyasaya sürülmüş ve 3 neslin ardından, 2012 yılında iptal edilmişti. Windows CE 6.0 ile çalışan cihaz, o dönemin popüler medya oynatıcılarından biri olmayı amaçlasa da, hiçbir zaman Microsoft’a beklediği başarıyı getirememişti.

Eğer Zune medya oynatıcının piyasaya sürüldüğü zamanlardaki fiyatını baz alırsak, şu anda 180 dolar değerinde olması gerekiyor. Ama açılmamış orijinal Apple iPhone’ların yakın zamanda açık artırmalarda 63.000 doların üzerinde satıldığı da unutulmamalı. Yani bu Zune oynatıcı da, beklenenin çok üzerinde bir değere sahip olabilir.

Sonraki Haber

Forum