Microsoft, bir kez daha kapıya kilidi vurdu

Microsoft, aralarında Hi-Fi Rush geliştiricisi Tango Gameworks ve Redfall'un yaratıcısı Arkane Austin'in de bulunduğu çok sayıda stüdyoyu kapatacağını duyurdu.

Microsoft, aralarında Hi-Fi Rush geliştiricisi Tango Gameworks ve Redfall'un arkasındaki Arkane Austin'in de bulunduğu 4 Bethesda Softworks stüdyosunu kapatıyor. 

Xbox Game Studios başkanı Matt Booty, söz konusu kararın “yüksek etkiye sahip oyunlara öncelik vermek ve Bethesda'nın gişe rekorları kıran oyunlarından oluşan portföyüne daha fazla yatırım yapmak” için alındığını söyledi. Ayrıca çalışanlara gönderilen bir e-postada, değişikliklerin tüm kapsamı da özetleniyor. Buna göre, Tango Gameworks ve Arkane Austin'in kapatılmasına ek olarak, destek stüdyosu Roundhouse Studios, The Elder Scrolls Online geliştiricisi ZeniMax Online Studios bünyesine katılacak. Mobil oyun Mighty Doom'un geliştiricisi Alpha Dog Games ise tamamen kapatılacak.

Tango Gameworks'ün kapanması, aralarında The Evil Within ve Ghostwire Tokyo'nun da bulunduğu birçok popüler oyundan sorumlu stüdyonun sonunun geldiği anlamına geliyor. Söz konusu haber üzerine şirket, X'te yayınladığı kısa bir mesajla hayranlarına teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Paylaşılan gönderide "Yarattığımız dünyaları keşfeden herkese teşekkür ederiz” denildi.

Arkane Austin'in kardeş stüdyosu Arkane Lyon'un stüdyo başkanı Dinga Bakaba ise, durumu korkunç olarak nitelendirirken, bu hamle oyuncuların yanı sıra şirket içinden de eleştirilere yol açtı.

Etkilenen personel sayısı henüz tam olarak belli olmasa da, söz konusu stüdyo kapanışlarından etkilenen herkesin kendi ayakları üzerinde durabilmesini umuyoruz. Bu arada ne Microsoft ne de Bethesda tarafından henüz bir açıklama gelmedi.

Sonraki Haber

Forum