Microsoft Office 2003: İş yerleri için labirent

Microsoft Office 2003 kullanıcıları genellikle paket içerisindeki fonksiyonların sadece bir kısmını kullanırlar. Bunun nedeni Word, Excel veya Powerpoint gibi uygulamaları kullanımının mümkün olabildiğince karmaşık olması. SirValUse Consulting, yaptığı bir araştırmada bu sonucu elde etmiş.

Araştırma, çok sayıda fonksiyonun bulunması ve anlaşılmasında eskisi kadar eksiklikler olduğunu gösteriyor. Örneğin, testçilerin düşüncesine göre Office 2003’ün panosu gereksiz derecede karmaşıklaştırılmış. Kısaltılan araç çubukları bir çok özelliği saklıyorlar ve gizlenmiş menü komutları da karmaşıklığa neden oluyorlar.

SirValUse’un açıklamalarına göre bir çok firma yeni Office paketinin avantajlarından yeteri kadar faydalanamıyor. ABD ve Avrupa’dan katılan toplam 100 firmadan 65’i Office 2003’e geçmeyi ret ediyorlar. Ayrıca yeni Office paketi en azından Windows 2000 işletim sisteminde çalıştığı için Office 2003’e geçiş biraz pahalıya mal olabilir. Bu nedenle 25 Office paketinin toplam maliyeti 10.000 Euro’yu bulabilir.

Sonraki Haber

Forum