Microsoft, parolasız bir Windows 11 için yaptığı geliştirmeleri detaylandırdı

Microsoft, Windows 11'deki parolasız kullanım deneyimini geliştiriyor. Artık iş bilgisayarlarında parola kullanmak yerine Windows Hello'u veya FIDO2 güvenlik anahtarlarını kullanarak oturum açma imkanı bulunacak.

Eylül ayının sonlarında Microsoft, Windows 11 22H2'nin sürüm ön izlemesinde bir dizi yeni özelliği kullanıma sunmaya başladı. Bunların arasında şirketin parolasız deneyimini kullanmaya odaklanan bir dizi yeni güvenlik özelliği de yer alıyor.

Bir blog yazısında Microsoft, kurumların Windows 11'deki yeni parolasız iyileştirmeleri nasıl kullanmaya başlayabileceklerini anlatıyor. Teknoloji devinin paylaştığı yazı şöyle: "Windows Hello for Business veya FIDO2 güvenlik anahtarları gibi kimlik hırsızlığına karşı korunaklı kimlik bilgilerinin her ikisi de parolasız çözümlerdir ve ilk günden itibaren parola kullanma ihtiyacını ortadan kaldırarak kullanıcı kimliklerini koruyabilirler. Ticari kuruluşlar artık Intune veya başka bir MDM'den EnablePasswordlessExperience MDM ilkesini kullanarak Microsoft Entra ID'ye katılmış makinelerde tamamen parolasız bir kullanıcı deneyimini etkinleştirebilir."

Bir kurumdaki BT yöneticileri yeni özellikleri ayarladıktan sonra, iş bilgisayarlarında oturum açan çalışanlar artık bir parola seçeneği görmeyecek veya web tarayıcılarında bir hizmet için parola yazmak zorunda kalmayacak. Bunun yerine Windows Hello yöntemini kullanmaları gerekecek. Bu yöntem işe yaramazsa, kullanıcının web'de oturum açma ya da şifresini sıfırlama gibi BT yöneticisinin yardımına ihtiyaç duymadan başvurabileceği seçenekler var.

Google kısa bir süre önce bir geçiş anahtarıyla oturum açmayı Google kişisel hesaplarında oturum açmak için varsayılan yöntem haline getirdi. Microsoft'un sahibi olduğu GitHub da kısa süre önce tüm kullanıcılar için parola desteğini kullanıma sundu.

Sonraki Haber

Forum