Microsoft'un Firefox eklentisinin sırrı ne?

Yakın zamanda Firefox eklentilerinizi kontrol ettiniz mi? Orada ilginç bir şey bulacaksınız...

Pek çok kullanıcı Microsoft'un .NET Framework adlı kütüphanesinin adını ancak, ona ihtiyaç duyan bir program yüklediklerinde duyuyorlar. Normal şartlarla Windows Güncellemeleri ile bilgisayarınıza kurulan .NET Framework, en kısa tanımı ile yazılımcılar için hayatı çok kolaylaştıran bir yazılım dili kütüphanesi. Fakat Microsoft normal Windows Güncellemeleri ile sisteminize .NET Framework'ü kurmaktan fazlasını da yapıyor. Firefox'a da özel bir eklentisini ilave ediyor.

Gerçekten de Microsoft .Net Framework Asistant 1.0, kimsenin haberi olmadan milyonlarca Firefox kullanıcısının tarayıcısına bir eklenti olarak kendisini ekliyor. Bu eklentinin aslında bir zararı yok. Asıl sorun Microsoft'un bunu kimseye haber vermeden yapmış olması. Eğer bundan hoşlanmazsanız tüm Firefox eklentilerinde bulunan Uninstall seçeneğini kullanabilirsiniz değil mi? Ne yazık ki değil, çünkü Microsoft bu özelliği de kaldırmış durumda.

Tek yapabileceğiniz Windows'un kayıt defterinde elle bazı değişiklikler yapmak ama bu da pek güvenli bir çözüm değil. Yine de denemek isterseniz Microsoft'un şu MSDN blog sayfasındaki önergeleri takip edebilirsiniz (İngilizce).

Sonraki Haber

Forum