Microsoft ve Apple işbirliği yapmak zorunda!

Bilişim dünyasının iki dev ismi Apple ve Microsoft, Windows'ta çıkan iCloud sorununu çözmeye çalışıyor.

Microsoft'un Windows 10 Ekim güncellemesi, herkesi memnun etmedi. Zira Microsoft üzerinden bazı Apple servislerini kullanan kişiler ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşadılar. Söz konusu problemin temeli "Apple iCloud" servislerinden görsel yükleme ve senkrorize etme yönündeydi. Söylentilere göre Windows 10'nun yeni güncellemesi, Apple ile bazı uyumluluk sorunları yaşıyor ve iletişim kurulamıyor.Windows 10 sahipleri, Apple cihazlarındaki medya dosyalarına "kablosuz" olarak erişemiyor.

Sorunun ne zaman çözüleceği belirsizliğini koruyor lakin teknoloji dünyasının iki büyük ismi Apple ve Microsoft "ortak çalışma" kararı aldı. Windows 10'un son güncellemesinde PC üzerinden iCloud kullanımı "şimdilik" engellendi. Son Windows 10 güncellemesine sahip olan kişiler Apple iCloud'u kurmaya çalıştıkları anda, "Bu uygulama, işletim sisteminin bu sürümünü desteklemiyor." şeklinde bir uyarı ile karşılaşıyorlar. 

iCloud sorununun aşılması için tüm imkanlar seferber ediliyor. Zira aynı anda Microsoft'u ve Apple'ı kullanan çok sayıda insan var. 

Sonraki Haber

Forum