Microsoft ve Aptos’tan yapay zeka ortaklığı

Microsoft, Aptos Labs ile yapay zeka blockchain çözümleri geliştirmek üzere iş birliğine gitti

Teknoloji devi Microsoft, Aptos Labs ile yapay zeka blockchain çözümleri geliştirmek üzere iş birliğine gitti. İş birliği çerçevesinde Aptos, kullanıcıları ve geliştiricileri desteklemek için Microsoft‘un yapay zeka altyapısını entegre edecek.

Aptos Labs, Microsoft‘un yapay zeka (AI) teknolojisini kullanarak araçlarını ve hizmetlerini genişletecek. Aptos, ekosistem hakkındaki soruları yanıtlayacak. Akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar geliştiren geliştiricilere yardımcı kaynaklar sağlayacak. Proje, Aptos Assistant adlı yeni bir sohbet robotu da dahil olmak üzere yapay zeka ve blockchain’i birleştirecek. Proje kapsamında Microsoft’un altyapısından yararlanılacak. Chatbot, Microsoft’un Azure OpenAI Hizmeti tarafından desteklenecek.

İki şirket, blockchain kullanım alanını genişletmek için varlık tokenizasyonu, ödeme seçenekleri ve CBDC dahil olmak üzere finansal hizmetler üzerinde çalışacak. Aptos, ağının güvenliğini artırmak için Microsoft Azure üzerinde doğrulayıcı düğümler çalıştıracak. DeFi Llama verilerine göre Aptos, blockchain’in toplam değeri yaklaşık 53 milyon dolar civarında seyrediyor. Aptos (APT) iş birliğinin ardından yüzde 20 yükseliş yaşadı ve 7,85 dolara yükseldi.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum