Microsoft, Windows 10 kullananları rahatsız etmenin yeni yolunu buldu

Halen Windows 10 kullanmaya devam edenler, yakında yerel hesaptan Microsoft hesabına geçiş yapmalarını isteyen bir uyarı ile karşı karşıya kalabilir.

Microsoft, hala Windows 10 kullanan Windows Insider’lar için bu haftanın başlarında yeni bir Sürüm Önizlemesi güncellemesi yayınladı. Derleme 19045.4353 güncellemesinde çok büyük bir değişiklik bulunmasa da, ilginç bir detay dikkat çekiyor. Yeni güncellemede Microsoft, yerel hesabı olan kullanıcıların Microsoft Hesaplarına geçmesini sağlamak için Ayarlar uygulamasında yeni banner’ları test ediyor.

Görünene göre bu değişiklik kademeli bir şekilde kullanıcılara sunuluyor. Başka bir deyişle, şu anda 19045.4353 numaralı derlemeye güncelleme yapan herkes bu değişikliği görmüyor. Ancak, eğer değişikliği gerçekten görmek istiyorsanız, üçüncü taraf ViVeTool uygulamasında bir komut kullanarak zorla etkinleştirebilirsiniz.

Eğer Ayarlar uygulamasının Microsoft Hesabı istemleriyle sizi sürekli olarak rahatsız etmesini istemiyorsanız Gizlilik > Genel’e giderek “Ayarlar uygulamasında bana önerilen içeriği göster” seçeneğini kapatabilirsiniz. Ayrıca banner’dan kurtulmak için “Şimdi oturum aç” düğmesinin yanındaki kapat düğmesine tıklamanız da yeterli oluyor.

19045.4353 derlemesindeki banner’ı kendiniz görmek istiyorsanız ancak henüz bilgisayarınızda aktif olmadıysa, ViVeTool uygulamasıyla aşağıdaki adımları takip ederek özelliği açabilirsiniz. Ancak üçüncü taraf uygulamaları söz konusunda her zaman olduğu gibi, bu işlemlerin belirli bir risk taşıdığını ve bu adımları denemeden önce önemli dosyalarınızı yedeklemenizde fayda olacağını hatırlamamız gerekiyor:

  • GitHub’dan ViveTool'u indirin ve dosyaları kullanışlı ve bulunması kolay bir klasörde açın.
  • Win + R tuşlarına basın, cmd yazın ve Komut İstemi'ni Yönetici olarak açmak için Ctrl + Shift + Enter tuşlarına basın.
  • CD komutuyla ViveTool dosyalarını içeren klasöre gidin. Örneğin, ViveTool'u C:\Vive dizinine yerleştirdiyseniz CD C:\Vive yazın.
  • vivetool /enable /id:42563876 yazın ve Enter'a basın. Ayarlar uygulamasında yeni banner'ları kapatmak için vivetool /disable /id:42563876 komutunu kullanın. Kimlik kredisi X'teki Albacore'a gidiyor.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
Sonraki Haber

Forum