Microsoft, Windows 11'e yerleştirdiği reklamlara şimdi de Copilot Pro'yu ekliyor

Microsoft, Windows 11'e reklam yerleştirmeye devam ediyor: Şimdi de yapay zeka destekli Copilot asistanının ücretli versiyonunu tanıtmak için Windows 11'e reklam yerleştirmeye başladı.

Bu yılın başlarında Microsoft, Copilot yapay zeka asistanı için ticari bir abonelik hizmeti başlattığını duyurdu. Copilot Pro olarak adlandırılan bu abonelik, GPT-4 Turbo'ya erişim, Office entegrasyonu, özel GPT'ler, gelişmiş görüntü oluşturma ve daha pek çok ekstra avantaj ve iyileştirmeyi aylık 20 dolar karşılığında sunuyor. Şimdiyse Microsoft'un yapay zeka çalışmalarını hızlandırmasıyla birlikte Copilot Pro'nun tanıtım reklamları Windows 11'e geliyor.

Her Windows 11 kullanıcısının Copilot Pro hizmetinden haberdar olmasını isteyen Microsoft, Ayarlar uygulamasının Giriş sayfasına bir reklam yerleştirmeye karar verdi. Bu reklam sekmesi, Ayarlar uygulamasını her başlattığınızda varsayılan olarak açılacak ve bu da Copilot Pro banner'ının tüm kullanıcılar için yayınlandığında kullanıcıların dikkatini çekeceği anlamına geliyor. Reklam, Copilot Pro'nun ne işe yaradığına dair kısa bir bilgilendirme sunmanın yanı sıra, abone olmak istediğinizde büyük bir düğmeye tıklamanıza veya "Copilot Pro'ya neler dahil?" bağlantısını kullanarak abonelik ve avantajları hakkında daha fazla bilgi edinmenize olanak tanıyor.

Şirket henüz bu reklamı duyurmamış olsa da bazı Windows Insider'lar Dev ve Beta Kanallarındaki ön izleme sürümlerinde çoktan görmeye başladılar. Ayrıca Copilot Pro'nun yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kullanıcılar için mevcut olduğunu belirtmekte fayda var; dolayısıyla Türkiye'de henüz ulaşılabilir değil.

Sonraki Haber

Forum