Microsoft, Xbox Series X ve Series S'in yeni rekorunu kutluyor

Son satış verilerine göre, Xbox Series X|S konsollarının satışları çıkışından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Circana İcra Direktörü ve Video Oyun Endüstrisi Analisti Mat Piscatella, Xbox Series X|S'in Kasım 2020'de piyasaya sürülmesinden bu yana en yüksek satış adedinin Aralık 2023'te gerçekleştiğini açıkladı. Şirket daha önce, bir ay içinde iki oyun konsolunun en yüksek satışını Aralık 2021'de gerçekleştirmişti.

Her yıl birçok kişi kendileri için ya da çocuklarına, ailelerine ve arkadaşlarına hediye etmek için satın aldığından, oyun konsollarının satışları Aralık ayında genellikle en yüksek seviyesine ulaşıyor. Xbox Series X|S'in geçen ay yüksek sayılarda satılmasının ana nedenlerinden biri de bu. Bunun yanı sıra, Microsoft geçen yıl cihazlar için çok sayıda oyun piyasaya sürdü ve birçok perakendeci geçen ay konsollarda büyük oranda indirim yaptı, bu da konsol alma konusunda kararsız olan kişileri bile konsolları satın almaya ikna etti.

Microsoft geçen ay Xbox Series X|S için bir satış rekoru kırmayı başarmış olsa da, oyun konsolu satış rakamları tablosunda üçüncü sırada yer alıyor. Sony PlayStation 5 ile Nintendo Switch ise sırasıyla birinci ve ikinci sırada.

Sonraki Haber

Forum